Essential Phone a câştigat teren în ultimele luni: 50.000 de unităţi au ajuns la clienţi conform unui indiciu

1.143 ori
<b>Essential Phone a câştigat teren în ultimele luni: 50.000 de unităţi au ajuns la clienţi conform unui indiciu</b>Deși a pornit la drum cu mare entuziasm, startup-ul Essential Inc. codus de Andy Rubin nu a reușit să dea piața peste cap precum se dorea în zona smartphone. Primul telefon al companiei numit Essential Phone s-a livrat până acum

Scriam spre finalul lunii septembrie că Essential Phone a fost un fiasco, vânzând doar 5000 de unităţi de la debutul său din august. E drept că acum numărul a mai crescut, dar tot nu impresionează. Cea mai nouă estimare plasează telefonul lui Andy Rubin la 50.000 de unităţi şi asta judecând după un criteriu detaliat mai jos.

E vorba despre numărul de descărcări ale aplicaţiei speciale pentru camera acestui smartphone. Cu toate acestea nici aşa nu putem garanta acurateţea informaţiei, pentru că e posibil ca aplicaţia să nu fie instalată pe toate telefoanele vândute. Privind totuşi jumătatea plină a paharului acest startup şi-a înzecit vânzările în doar 2 luni şi asta printr-o metodă simplă: a scăzut preţul semnificativ.

Astfel, smartphone-ul cu camera selfie "ciclop" a ajuns de la 700 de dolari la 500 de dolari. Apoi a existat o ofertă specială de tip "friends and family", care scădea preţul la 299 dolari. Bonus în perioada lui Cyber Monday şi Black Friday terminalul la pachet cu 360 Camera se vindea la suma de doar 400 de dolari. Ca atare tragem linie şi înţelegem de ce a săltat respectivul număr.

Înainte să criticăm totuşi prea rău performanţele lui Essential Phone, trebuie luat în calcul că vine de la un startup şi este un telefon experimental. Doar timpul şi un eventual succesor ne vor da magnitudindea acestui proiect.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×