Este smartphone-ul urmatorul tau computer?

1.221 ori
<b>Este smartphone-ul urmatorul tau computer?</b>Sa fie smartphone-ul noul laptop? A venit oare momentul sa renuntam la terminalele noastre portabile de mari dimensiuni, care ruleaza Windows, in favoarea unui BlackBerry, iPhone sau smartphone Windows Mobile, eventual pentru un handset ce ruleaza...

Sa fie smartphone-ul noul laptop? A venit oare momentul sa renuntam la terminalele noastre portabile de mari dimensiuni, care ruleaza Windows, in favoarea unui BlackBerry, iPhone sau smartphone Windows Mobile, eventual pentru un handset ce ruleaza Symbian? Cei de la Informationweek au pus aceste intrebari la 3 categorii de utilizatori: organizatii IT, vanzatori de software business si furnizori de platforme mobile.

Rezultatele au fost neconcludente, de vreme ce producatorii de smartphone-uri dau fuga sa incheie parteneriate cu creatorii de softuri, ambele companii vazand potentialul pietei telefoniei mobile. Sondajul InformationWeek a acoperit 1139 de profesionisti in ale business-ului, 30% dintre utilizatorii de smartphone-uri afirmand ca folosesc aceste terminale pentru munca si 37% afirmand ca isi lasa acasa laptopurile frecvent, preferand sa utilizeze un smartphone. Aceasta mutare se aplica chiar si la nivel inalt, oficialii General Motors preferand oricand un telefon superdotat in defavoarea unui laptop.

Esentialul este ca smartphone-ul sa suporte si ruleze aplicatii care pot administra baze de date si vanzari, permitand utilizatorului sa continue sa munceasca, chiar si cu o diagonala si o tastatura mai mica. Aplicatiile nu mai reprezinta o problema in ziua de azi, fie ca vorbim despre Windows Mobile sau BlackBerry, de vreme ce fiecare soft business isi are varianta mobila. Oracle, Salesforce si Sybase sunt nume mari in domeniul vanzarilor, care au lansat deja clienti pentru iPhone, in vreme ce terminalele Palm, Symbian si Windows Mobile beneficiaza deja de suport pentru softurilor acestora.

iPhone a devenit smartphone-ul preferat de tot mai multi oameni de afaceri, in ciuda presupuselor probleme ale sale de securitate. Un avantaj enorm il reprezinta browserul Safari si usurinta sa de utilizare, plus numarul urias de aplicatii disponibile pe terminalul celor de la Apple. Aflam in cele din urma, din acelasi studiu InformationWeek, ca terminalele mobile au devenit atat de populare, incat unele departamente IT iau in calcul utilizarea unor smartphone-uri supersecurizate pentru functii extrem de importante, gen controlul unui server sau administrarea unei baze importante de date.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×