EU cerceteaza gradul de intimitate oferit de motorul de cautare google

Autor:  | Publicat în:  Google 838 ori
<b>EU cerceteaza gradul de intimitate oferit de motorul de cautare google</b>O comisie independenta a uniunii Europene (UE) a inceput sa cerceteze daca motorul de cautare pe Internet, Google, cu sediul in SUA, incalca drepturile la intimitate prevazute in UE, au afirmat sambata, mediile de informare. Intr-o scrisoare catre Google,...

O comisie independenta a uniunii Europene (UE) a inceput sa cerceteze daca motorul de cautare pe Internet, Google, cu sediul in SUA, incalca drepturile la intimitate prevazute in UE, au afirmat sambata, mediile de informare.

Intr-o scrisoare catre Google, comisia, alcatuita din reprezentanti ai natiunilor membre ale UE, au cerut clarificari cu privire la practicile companiei de stocare si detinere de informatii personale preluate de la utilizatori in ultimii doi ani, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Peter Fleischer, consultantul Google cu privire la protectia intimitatii, a declarat ca compania acorda o mare importanta protejarii datelor personale a utilizatorilor motorului sau de cautare.

Compania pastreaza datele din motive de securitate pentru asi proteja motorul de cautare de hackeri si pentru a preveni frauda, a adaugat acesta, spunand ca Google va raspunde temerilor UE inainte de urmatoarea intalnire a comisiei de la mijlocul lunii iunie.

In Statele Unite, trei grupuri de protectie a consumatorului au rugat Comisia Federala de Comert sa investigheze actiunile Google cu privire la drepturile de intimitate ale utilizatorilor.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×