Nissan avertizeaza ca telefoanele celulare din SUA pot dezactiva cheile de la masina

Autor:  | Publicat în:  Inedit 1.421 ori
<b>Nissan avertizeaza ca telefoanele celulare din SUA pot dezactiva cheile de la masina</b>Nissan are o avertizare pentru clientii sai: plasarea cheilor electronice prea aproape de telefonul celular va poate bloca accesul in masina! Producatorul auto roaga clientii sai care conduc noile modele ale celor doua sedan-uri fanion ale sale sa-si tina...

Nissan are o avertizare pentru clientii sai: plasarea cheilor electronice prea aproape de telefonul celular va poate bloca accesul in masina!

Producatorul auto roaga clientii sai care conduc noile modele ale celor doua sedan-uri fanion ale sale sa-si tina cheile de la masina la cel putin 30 de cm departare de telefoanele mobile pentru a evita dezactivarea "cheilor inteligente".

Telefoanele celulare tinute langa cheile de la Nissan – dispozitive wireless concepute pentru a permite soferilor sa intre in masina si sa o porneasca prin apasarea unui buton – pot sterge codul electronic al cheilor, facandu-le inutilizabile la deblocarea sau pornirea masinilor.

Problema a aparut la sedanurile Nissan Altima 2007 si Infiniti G35 – doua dintre modele cele mai vandute, a declarat joi (24 mai) compania.

"Am descoperit ca atunci cand I-Key intra in contact cu un telefon, apelurile initiate sau receptionate pot altera codul electronic din interiorul I-Key", a declarat purtatorul de cuvant al Nissan, Kyle Bazemore.

"Masina nu va porni iar I-Key nu va putea fi reprogramata", a adaugat acesta.

Problema a aparut pentru un "procent foarte mic" din masinile vandute, a declarate Bazemore. El a spus si ca noua versiune a I-Key va fi disponibila in aceasta toamna.

Bazemore a declarat ca actualii proprietari au fost informati prin posta despre potentiala problema si acestia pot obtine noile chei de la dealeri, daca vor avea aceasta problema.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×