Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

Autor:  | Publicat în:  Evolio 9.881 ori
<b>Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?</b>Am reușit să instalez Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich pe Evolio Evotab 2 și etapele le găsiți mai jos. Tableta Evolio are un procesor single core la 1 GHz, 512 MB RAM și 8 GB spațiu de stocare. Se comercializează la un preț situat sub 600 de lei...

Am reușit să instalez Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich pe Evolio Evotab 2 și etapele le găsiți mai jos. Tableta Evolio are un procesor single core la 1 GHz, 512 MB RAM și 8 GB spațiu de stocare. Se comercializează la un preț situat sub 600 de lei și cred că poate fi considerată cea mai ieftină tabletă cu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich.

Etapele de instalare a Android 4.0.3 pe Evolio Evotab 2:

1. Descărcați un fișier zip de pe site-ul Evolio.ro / Drivere și Upgrade-uri - aici. Alegeți în funcție de tableta pe care o aveți și anume dacă are sau nu are cameră web. Evotab 2 fără cameră web - Upgrade Evotab 2 Android 4.0.3 ICS sau dacă are cameră - Upgrade Evotab 2 Android 4.0.3 ICS - Camera web. Ambele fișiere au în jur de 180 MB.

2. Dezarhivați fișierele downloadate și dați de mai multe foldere și fișiere - Evotab_TB2 Flasher&Drivers, evotab_2_4.0.3.img și Evotab_flasher.exe. Au în jur de 300 MB după dezarhivare.

3.Opriți tableta.Apăsați pe tasta M din partea dreapta și o conectați la calculator - simultan. Ar trebui să se facă instalarea de drivere și depinde după ce sistem de operare aveți. Accesați Evotab_flasher.exe. Selectați evotab_2_4.0.3.img și îi dați Upgrade. Ar trebui să dureze maxim 10 minute.

4. Instalarea se termină cu restartarea tabletei. Nu se va păstra niciuna dintre aplicațiile instalate anterior.

Dacă vă merg toate etapele de mai sus, din prima, spun că sunteți foarte norocoși. La mine nu a fost așa. Am un laptop cu Windows 7 pe 64 biți. Prima problemă a venit de la Evotab_flasher.exe care se încărca în chineză și furniza o eroare. Soluția este simplă. Mai dați de un Evotab_flasher.exe în Evotab_TB2 Flasher&Drivers și ar trebui să se încarce în engleză. Dacă nici așa nu funcționează vă recomand să-l descărcați de aici - Rockchip_Batch_Tool_v1.4 identic cu Evotab_flasher.exe.

A mai fost o problemă legată de driverele din Evotab_TB2 Flasher&Drivers. RK29 device driver nu vroia să funcționeze deloc și nici măcar la o instalare manuală. Am găsit o soluție pe forumul XDA-Developers. Noroc că în softul de mai sus - Rockchip_Batch_Tool_v1.4 - dați de un alt pachet de drivere pentru Windows. Acestea au funcționat fără probleme. Tableta a fost recunoscută și instalarea a pornit.

Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

Dacă aveți probleme legate de upgrade-ul la Android 4.0.3 pe Evotab 2 vă stau la dispoziție în rubrica de comentarii.

Și acum să vedem care ar fi noutățile aduse de update. Interfața este schimbată complet, aș putea zice că s-a mers pe minimalism. Dintre aplicațiile preinstalate: ApkInstaller, Calculator, Calendar, Clock, Downloads, E-Book, Email, Explorer, Facebook, Gallery, Gmail, Mail, Yahoo! Messenger, Music, Play Store, Presa Online, Search, Settings, Sound Record, YouTube. Acestea sunt toate.

Vorbim de un Android 4.0.3 ICS similar cu versiunea stock, fără vreo customizare ciudată. Interfața se mișcă mai bine. Puteți pune Chrome beta pe post de browser. Tastatura qwerty touch este schimbată și similar cu cea de pe Samsung Galaxy Nexus. Mai compactă decât versiunea precedentă ce însoțea Evotab 2 cu 2.3 Gingerbread. Au schimbat și fontul.

Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

Am făcut și o serie de teste de tip benchmark ca să văd dacă este vorba și de un spor de performanță:

Tabletă
Rezultate teste benchmark
Evolio Evotab 2 cu Android 2.3 GingerbreadEvolio Evotab 2 cu Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
Quadrant Standard1.897 puncte1.729 puncte
AnTuTu Benchmark2.342 puncte1.962 puncte
NenaMark148.4 fps36.6 fps
NenaMark222.7 fps26.2 fps
Vellamo930 puncte742 puncte

Spun de pe acum că este o tabletă foarte ieftină și să nu vă așteptați la minuni. Cele mai mari neajunsuri sunt legate de calitatea display-ului pentru care trebuie să găsești o poziție optimă spre a avea conținutul lizibil. A doua vine de la un touch. Uneori nu vrea să răspundă comenzilor și apelează la răbdarea voastră. A treia problemă ar fi legată de un ușor lag resimțit mai ales dacă înainte ai avut o tabletă de top. Ești obișnuit ca de fiecare dată să execute sarcina rapid, dar la Evotab 2 ca și la touch trebuie să ai un pic de răbdare, să reiei sarcina transmisă în unele cazuri.

Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

în rest nu am ce să-i reproșez, iar telefoane și tablete de top cu procesoare dual-core nu au primit Android 4.0 ICS și nici nu-l vor primi în viitorul apropiat. Evolio s-a mișcat repede cu portarea Android 4.0 pe Evotab 2 și este de lăudat acest aspect.

Nu o să vă cumpărați Evotab 2 dacă aveți un buget consistent, dar pentru un novice merge și tableta Evolio ca și telefoanele Android ieftine ce au nișa lor.

Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

Evolio Evotab 2 și cum se face upgrade la Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich?

Material Video Promovat

(Huawei P30 Pro Review, detalii aici)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×