Evoluția Samsung de la primul Galaxy S până la S4

4.359 ori
<b>Evoluția Samsung de la primul Galaxy S până la S4</b>Samsung a reușit să producă primele telefoane Android cu mare priză la public. Smartphone-ul său de top a ajuns a fi un rival pentru iPhone-ul celor de la Apple. Samsung Galaxy S III s-a vândut în peste 50 de milioane unități, iar cererile pentru...

Samsung a reușit să producă primele telefoane Android cu mare priză la public. Smartphone-ul său de top a ajuns a fi un rival pentru iPhone-ul celor de la Apple. Samsung Galaxy S III s-a vândut în peste 50 de milioane unități, iar cererile pentru Samsung Galaxy S4 în Marea Britanie sunt de pe acum cu 40% mai mari decât la SGS III. Auspiciile sunt pozitive și compania sud-coreeană va da lovitura și cu ultimul său smartphone high-end.

1. Samsung Galaxy S I9000

Primul smartphone de succes a fost Samsung Galaxy S I9000 din 2010. A fost lansat prima dată în Europa și sub diverse denumiri + mici diferențe în SUA, în funcție de operatorul de telefonie. Includea specificații tehnice destul de bune pentru momentul respectiv și un preț mai redus decât al telefoanelor de vârf de la HTC.

 • display Super AMOLED de 4 inch cu rezoluție 480x800 pixeli, 233 ppi;
 • procesor single core la 1 GHz, 512 MB RAM, 2 GB spațiu de stocare + 8 sau 16 GB și slot pentru microSD de până la 16 GB;
 • Android 2.1 Eclair și va primi update până la 2.3 Gingerbread, PoweVR SGX540;
 • 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, microUSB;
 • cameră de 5 Megapixeli ce filma HD, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;
 • baterie de 1500 mAh, 119 gr. și 9.9 mm grosime.

Punctele sale forte erau display-ul Super AMOLED de 4 inch, spațiul de stocare foarte bun la momentul respectiv, camera foto. Era criticat pentru designul său ce amintea de iPhone 3GS și asta se vedea și la meniul din interfața TouchWiz. De aici a și început scandalul cu Apple și procesele s-au referit în mod special la asemănarea dintre produsul Samsung și cel al companiei americane cu sediul în Cupertino.

2.Samsung Galaxy S II I9100

Samsung Galaxy S II I9100

Acesta a fost primul hit al Samsung, primul lor smartphone care în 2011 nici nu a avut vreun concurent serios din partea Android. LG Optimus 2X și HTC Sensation au fost cu mult sub SGS II în percepția publicului. De la SGS II s-a desprins Samsung în no. 1 pe Android.

Și la SGS II au fost multe critici legate de asemănările cu iPhone 4, forma ușor rectangulară, spatele din plastic era destul de ciudat, dar măcar oferea un grip bun și permitea accesul la baterie.

 • display Super AMOLED Plus de 4.3 inch cu rezoluție 480x800 pixeli, 217 ppi;
 • procesor Exynos dual-core la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 16 / 32 GB + slot pentru microSD;
 • Android 2.3 Gingerbread și upgrade până la Android 4.1, Mali-400MP;
 • 3G cu viteze de până la 21 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, microUSB cu MHL și USB-on-the-go;
 • cameră de 8 Megapixeli, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 2 Megapixeli;
 • baterie de 1650 mAh, 116 gr. și 8.5 mm grosime.

Acum au început și campaniile de marketing mult mai agresive. Prețul său în oferta operatorilor de telefonie a fost unul ok și nu s-au hazardat să-l poziționeze prea sus. A fost apreciat și încă este pentru designul simplu și rezistent în timp, pachetul hardware puternic, camera foto. Observați că l-au updatat de-a lungul timpului până la 4.1 Jelly Bean. Nu-mi amintesc în afară de Samsung Galaxy Nexus vreun alt smartphone din 2011 care a primit 4.1 Jelly Bean.

3.Samsung Galaxy S III I9300

Samsung Galaxy S III I9300

Epopeea telefoanelor Samsung cu Android s-a continuat cu Galaxy S III. L-au lansat precum o vedetă în cadrul unui eveniment dedicat și cu doar câteva zile înainte de debutul oficial în stocurile magazinelor. L-au desenat astfel încât să nu mai existe vreo discuție vis-a-vis de asemănare cu vreun iPhone. Bine că nici Apple nu a venit cu un smartphone nou ca design, iPhone 4S a fost identic cu iPhone 4, iar iPhone 5 nu sare departe de trunchi cu debut la șase luni după SGS III. Asta a permit Samsung să cucerească și din clientela Apple.

 • display Super AMOLED HD de 4.8 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli;
 • procesor Exynos quad-core la 1.4 GHz, 1 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB + slot pentru microSD;
 • Android 4.0.4 și upgrade la 4.1.2 Jelly Bean, Mali-400MP;
 • 3G cu viteze de download de până la 21 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, NFC, microUSB, USB-on-the-go, GPS, GLONASS;
 • cameră de 8 Megapixeli, filmează la 1080p, cameră frontală de 1.9 Megapixeli ce filmează HD;
 • baterie de 2100 mAh, 133 gr., 8.6 mm grosime.

Nu există nicio legătură la design între Galaxy S III, Galaxy S II și Galaxy S. Samsung a experimentat în cele trei situații. Display-ul Super AMOLED HD era sub cele concurente de la HTC One X și LG Optimus 4X HD. Și-au dat seama că este nevoie de ceva software în plus spre a ieși în fața concurenței. Acum debutează un asistent precum S-Voice și alte funcții adiacente implementate în interfața grafică, Flipboard își face apariția pe Android.

4.Samsung Galaxy S4 I9500

Samsung Galaxy S4 I9500

Prezentat în urmă cu câteva zile. Evenimentul nu mi-a plăcut precum cel de la IFA Berlin / Samsung Galaxy Note II sau cel din Londra cu Samsung Galaxy S III. A fost și aici o importantă desfășurare de forțe. Nu au mai reușit să țină secretul cât de cât precum la SGS III. Nici nu cred că a existat interesul. Se spune că atât Samsung cât și Apple aleg de bună voie să prezinte câteva detalii despre telefoanele la care lucrează. Se formează o așteptare mare și preferă să nu dezamăgească. Imaginați-vă că la iPhone 5 nu se știa nimic înainte și observai că este un alt iPhone 4 & 4S cu display mai mare și mai subțire. La SGS 4 să fie secret maxim și să fie un SGS III cu display-ul alungit spre margini.

Pentru prima dată există continutitate la nivel de design de la un SGS de top la altul. Au preferat să păstreze forma ce a avut succes în 2013 / 50 de milioane unități la SGS III.

 • display Super AMOLED de 5 inch cu rezoluție 1920x1080 pixeli și 441 ppi;
 • procesor Exynos 5 Octa la 1.6 GHz, 2 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB + slot pentru microSD;
 • Android 4.2 Jelly Bean și PowerVR SGX543MP3 GPU;
 • LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot;
 • cameră de 13 Megapixeli, cameră frontală de 2 Megapixeli, ambele filmează la 1080p;
 • baterie de 2600 mAh, 130 gr. și 7.9 mm grosime.

Vorbim de un update substanțial la nivel de hardare, dar și la funcțiile incluse de telefon. Acum știe să monitorizeze chiar și sănătate celui care deține smartphone-ul + multe alte funcții ce fură privirea. Ideea este că Samsung Galaxy S4 este cel mai complet smartphone din piață la ora actuală. Asta-i clar.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×