Experiență hands on cu Jolla Sailfish OS

1.874 ori
<b>Experiență hands on cu Jolla Sailfish OS</b>Atunci când o echipă mare de experți, ingineri și specialiști de la Nokia pleca pentru a fonda startup-ul Jolla, ne făceam griji pentru Nokia, dar iată că acum rebelii plecați din companie ar putea fi salvarea producătorului de telefoane. E...

Atunci când o echipă mare de experți, ingineri și specialiști de la Nokia pleca pentru a fonda startup-ul Jolla, ne făceam griji pentru Nokia, dar iată că acum rebelii plecați din companie ar putea fi salvarea producătorului de telefoane. E vorba despre un posibil eșec al lui Windows Phone, care ar lăsa Nokia fără prea multe alternative, Jolla și al său Sailfish OS fiind o posibilă salvare. Până atunci, hai să vedem ce poate platforma într-o nouă experiență hands on realizată de către Engadget.

Sailfish OS este o platformă open source bazată pe Mer, o ramură de MeeGo care include Qt și care folosește framework-ul Nemo și o interfață personalizata. După cum vă așteptați, acest OS mobil e bazat pe Linux și are avantajul de a suporta atât terminale x86, cât și ARM. în clipul de mai jos platforma rulează pe Nokia N950, celebrul handset pentru dezvoltatori apărut anul trecut. Ce am remarcat la Jolla OS este faptul că aduce cu MeeGo când vine vorba de gesturi de control și anume swipe-uri, dar și cu BlackBerry 10 OS puțin.

Ecranul de standby afișează operatorul în partea superioară, oră în partea inferioară și o coloană cu iconuri pentru notificări în partea dreaptă. De îndată ce facem swipe în jos apare un meniu cu opțiuni în plus. Lockscreen-ul permite accesul instant la funcția de telefonie, camera și profiluri. Dacă faceți swipe în sus în lockscreen vedeți notificări detaliate și informații precum semnalul său starea bateriei. Homescreen-ul include o zonă personalizabila cu 4 iconuri în zona inferioară, aceasta fiind zona pe care noi o numim de obicei "dock", cu aplicațiile principale.

Experiența hands on cu Jolla Sailfish OS,

Spațiul gol din centrul ecranului este o grilă cu "cards", care reprezintă aplicațiile ce rulează la un moment dat. Prin acest sistem Jolla folosește homescreen-ul ca un task manager, iar acest aspect îmi amintește încă o dată de BlackBerry 10 OS. Odată ce vă aflați într-o aplicatie, un swipe incomplet de la dreapta la stânga va afișa notificările, în vreme ce un swipe pe tot ecranul va duce în Homescreen. Mai multe detalii găsiți în clipul de mai jos, iar până acum lucrurile par promițătoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×