Experienta hands-on cu Windows Mobile 6.1 (Video)

1.116 ori
<b>Experienta hands-on cu Windows Mobile 6.1 (Video)</b>Norocosii de la Mobileburn au avut ocazia sa testeze sistemul de operare Windows Mobile 6.1 in cadrul showului CTIA Wireless 2008, pe un Samsung BlackJack II, rezultatele fiind prezentate intr-un clip video. Acesta poate fi admirat mai jos, printr-un...

Norocosii de la Mobileburn au avut ocazia sa testeze sistemul de operare Windows Mobile 6.1 in cadrul showului CTIA Wireless 2008, pe un Samsung BlackJack II, rezultatele fiind prezentate intr-un clip video. Acesta poate fi admirat mai jos, printr-un click pe imaginea urmatoare:

Cea mai evidenta schimbare adusa de acest update al OS-ului produs de Microsoft este sistemul de "panouri glisante" din ecranul Home. Similar interfatei Neo prezenta pe T-Mobile Shadow, noul layout permite utilizatorilor sa acceseze direct majoritatea functiilor tipice ale unui smartphone, fara a fi nevoie sa "cotrobaie" prin meniul principal. Utilizatorul se poate misca la stanga sau dreapta pe un panou, pentru a schimba modul de vizualizare, folosind si padul directional pentru a naviga.

Descoperim schimbari si in ce priveste meniul princial, deoarece un ecran "Recent Programs" isi face aparitia atunci cand activam un meniu. Evident, aceasta functie permite accesul la programele pe care utilizatorul le-a folosit recent, iar feature-ul poate fi blocat, daca doriti. Cateva schimbari s-au produs si la capitolul messaging, SMS-urile dispunand de un mod de vizualizare in stil instant messaging, similar cu cel prezent la terminalele Palm sau la Apple iPhone.

Aceleasi mesaje, pot fi selectate (mai multe simultan) cu ajutorul padului directional si al tastei shift, fiind apoi sterse sau mutate cu o singura apasare de buton. O imbunatatire semnificativa observata de catre cei de la Mobileburn este si functia copy/paste care nu functioneaza in toate aplicatiile care folosesc text, ci in editoarele de mesaje, in browser si in aplicatii Office. Fiindca tot veni vorba de browsere web, Pocket IE, folosit pe Windows Mobile 6.1 a primit de asemenea un update, adaugand o noua modalitate de zoom, care permite vizualizarea paginilor de mari dimensiuni mai rapid.

In cele din urma, Windows Mobile 6.1 soseste cu Windows Live Search integrat si un foarte util Task Manager, in vreme ce Microsoft afirma ca sistemul Direct Push al noului OS ofera suport pentru Exchange Server 2007 SP1 si consuma mai putina baterie a telefonului.

Clip:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×