Facebook lucrează cu HTC la un nou telefon pentru socializare, ar putea sosi la mijlocul lui 2013

1.349 ori
<b>Facebook lucrează cu HTC la un nou telefon pentru socializare, ar putea sosi la mijlocul lui 2013</b>De la Bloomberg.com aflăm astăzi că Facebook și HTC lucrează la un nou smartphone pentru socializare, care ar putea sosi pe piață la mijlocul lui 2013. Companiile doreau să lanseze terminalul la finalul acestui an, dar HTC a avut nevoie de mai...

De la Bloomberg.com aflăm astăzi că Facebook și HTC lucrează la un nou smartphone pentru socializare, care ar putea sosi pe piață la mijlocul lui 2013. Companiile doreau să lanseze terminalul la finalul acestui an, dar HTC a avut nevoie de mai mult timp să lucreze la produsul final.

Aflăm și că Facebook lucrează la un sistem de operare modificat și a adunat deja o seriei de foști ingineri software de la Apple pentru a ajuta la dezvoltare. în cazul în care nu știați, Facebook a ajuns deja la 900 de milioane de utilizatori, iar peste jumătate dintre aceștia se conectează la serviciul de socializare de pe terminale mobile. Victor Anthony, analist la Topeka Capital Markets afirma că utilizatorii tind să facă trecerea către mobile când vine vorba de socializare și multe alte servicii, iar FB trebuie să monetizeze acest trend.

Poate că aceasta mutare către un mobil ar permite acțiunilor FB să crească, după ce au scăzut cu 23% de la listarea inițială la bursa din urmă cu câteva săptămâni. Declinul a survenit pe fondul temerilor că Facebook nu scoate destul profit din colaborarea cu advertiserii, mai ales pe mobil. Despre un Facebook Phone se vorbește deja de ceva vreme și au existat și tentative, unele chiar reușite ca HTC ChaCha, dar și unele care au dispărut de pe radar precum terminalele INQ Mobile.

De dragul curiozității, aflați că Mark Zuckerberg era un utilizator de BlackBerry de ceva timp, până a decis în ultimii ani să treacă la iPhone. Echipa de foști angajati Apple integrată acum în organigrama Facebook se ocupă în acest moment cu dezvoltarea unei noi versiuni de aplicație FB pentru iPhone, dar se pare că unii ar lucra și la acel Facebook Phone. Va reuși terminalul să se impună pe piața deja plină de modele Android variate?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×