Brevetele Motorola valorează jumătate din suma pe care Google a plătit-o pentru companie

Autor:  | Publicat în:  Motorola 815 ori
<b>Brevetele Motorola valorează jumătate din suma pe care Google a plătit-o pentru companie</b>Vestea verii trecute a fost achiziția Motorola Mobility de către Google, cu surle, trâmbițe și... suma de 12.4 miliarde de dolari. Acum gigantul motoarelor de căutare a afirmat că de fapt Moto le-a adus brevete și proprietăți intelectuale în...

Vestea verii trecute a fost achiziția Motorola Mobility de către Google, cu surle, trâmbițe și... suma de 12.4 miliarde de dolari. Acum gigantul motoarelor de căutare a afirmat că de fapt Moto le-a adus brevete și proprietăți intelectuale în valoare de 5.5 miliarde de dolari. și asta după ce inițial se speculase că Google a cumpărat Motorola strict pentru brevetele lor valoroase.

Cum rămâne cu restul sumei plătite? E o întrebare logică, la care Google nu prea are răspuns. Deocamdată Google nici nu are idei despre ce va face cu Motorola în viitor, punând compania în standb. Investigațiile antitrust apărute ca de obicei în cazul unei achiziții atât de mari au fost încheiate în mai, când Google și Moto au primit aprobarea și undă verde pentru fuziune. E drept că Android are de câștigat din numeroasele brevete Moto, dar se pare că gigantul american își vânduse deja proprietăți intelectuale valoroase chiar înainte de a fi achiziționat de motorul de căutare.

în plus, e puțin probabil ca odată cu preluarea acestor brevete companii ca Apple sau Microsoft să se teamă de procese contra Google sau contra partenerilor săi. Ce se observă din punctul meu de vedere, al spectatorului de pe margine e că Motorola a încetinit ritmul de lansări de telefoane mobile și tablete. și vorbim aici despre compania care a inventat telefonul mobil, deci așteptările sunt mari. Să sperăm că Moto Mobility nu va rămâne doar o divizie Google, ci va reuși să se mențină în topul producătorilor de telefoane cu modele originale și arătoase.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×