Fostul CEO Nokia, Stephen Elop va părăsi Microsoft împreună cu alţi oficiali cheie; Goodbye Failop!

1.770 ori
<b>Fostul CEO Nokia, Stephen Elop va părăsi Microsoft împreună cu alţi oficiali cheie; Goodbye Failop!</b>Microsoft a anunţat astăzi că o serie de oficiali ai săi aflaţi &icirc;n poziţie cheie vor părăsi compania, &icirc;n cadrul unor restructurări la nivel de management. Unul dintre cele mai sonore nume este cel al lui Stephen Elop, fost CEO Nokia...

Microsoft a anunţat astăzi că o serie de oficiali ai săi aflaţi în poziţie cheie vor părăsi compania, în cadrul unor restructurări la nivel de management. Unul dintre cele mai sonore nume este cel al lui Stephen Elop, fost CEO Nokia şi vicepreşedinte executiv al Microsoft Devices după achiziţionarea Nokia. El va părăsi firma impreuna cu Mark Penn, CIO Microsoft.

Astfel, Terry Myerson, vicepreşedinte executiv va prelua controlul unei noi echipe, Windows and Devices Group. După aceste mutări, echipa care conduce Microsoft e compusă din doar 12 directori executivi, cu Satya Nadella la vârf drept CEO. Mulţi pun pe seama lui Elop eşecul Nokia şi lipsa de direcţie a companiei. De când a sosit el la cârmă Nokia, compania finlandeză a mers din eşec în eşec şi a virat tot mai mult în direcţia Microsoft.

Finlandezii au continuat să mizeze pe Symbian, au lansat seria Asha, care nu a prins la public, au intrat în zona tabletelor prea târziu şi au renunţat la ideea de slidere QWERTY din nou, mult prea târziu. Ei nu au intrat primii în jocul Windows Phone, iar când au făcut-o au pariat tot pe acel OS, care nu a reuşit să câştige rapid cota de piaţă. Toate aceste decizii au dus la colapsul afacerii cu mobile a firmei care a dominat odată autoritar piața GSM.

Nu pot să îmi ascund bucuria că noul Microsoft a scăpat acest personaj neinspirat, care făcea o echipă distructivă perfectă cu Steve Ballmer.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×