Foxconn anunţă o investiţie în Cyanogen, suma nu este cunoscută

Autor:  | Publicat în:  Cyanogen 582 ori
<b>Foxconn anunţă o investiţie în Cyanogen, suma nu este cunoscută</b>&Icirc;n ultima vreme Foxconn a ajuns subiect de ştiri mai mult pentru excelenţii săi roboţi folosiţi pentru producţia de terminale mobile, dar iată că azi &icirc;i vedem investind şi &icirc;n software. Astfel, Foxconn a anunţat o investiţie...

În ultima vreme Foxconn a ajuns subiect de ştiri mai mult pentru excelenţii săi roboţi folosiţi pentru producţia de terminale mobile, dar iată că azi îi vedem investind şi în software. Astfel, Foxconn a anunţat o investiţie strategică în Cyanogen.

Firma chineză este cunoscută pentru că produce o bună parte din terminalele Apple, în vreme ce Cyanogen este creatorul celui mai popular ROM bazat pe Android. Recent Cyanogen a încercat o distanţare faţă de Google, promiţând să ofere o independenta mai mare a software-ului său şi mai multă putere de personalizare. Acelaşi creator de ROM-uri a primit şi 80 de milioane de dolari finanţare în martie de la un grup de companii, iar azi aflăm că printre ele se numără şi Foxconn.

Alţi parteneri includ Twitter, Qualcomm, Telefonica şi câteva firme de investiţii. Cyanogen a declarat că fondurile vor fi folosite pentru a accelera dezvoltarea software-ului sau de tip "open OS". Luna trecută producătorul software anunţa şi un parteneriat strategic cu Microsoft, urmând să includă aplicaţiile sale trademark în platformele sale.

E interesant că Cyanogen accepta parteneriat şi cu firme mai "închise" decât Google şi nu se teme de această abordare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×