Spy Shop Black Friday 2017

Foxconn e acum cel mai mare beneficiar de brevete Android de la Microsoft

Autor:  | Publicat în:  Foxconn 975 ori
<b>Foxconn e acum cel mai mare beneficiar de brevete Android de la Microsoft</b>După cum știți probabil, Microsoft este unul dintre beneficiarii vânzărilor crescute de terminale Android. Din câte știu compania din Redmond primește cel puțin 10 dolari la fiecare device vândut, datorită unor brevete pe care le deține. Ei...

După cum știți probabil, Microsoft este unul dintre beneficiarii vânzărilor crescute de terminale Android. Din câte știu compania din Redmond primește cel puțin 10 dolari la fiecare device vândut, datorită unor brevete pe care le deține. Ei bine, astăzi Foxconn devine cel mai mare beneficiar de astfel de brevete.

Foxconn este producătorul chinez în fabricile căruia se produc terminalele Apple, inclusiv iPhone și iPad, dar compania colaborează și cu alți parteneri. Foxconn a primit licența pentru brevete Android și Chrome pe care Microsoft le deținea și din păcate nu avem vreo sumă asociată cu această tranzacție. Compania chineză e un gigant impresionant, care produce peste 40% dintre electronicele de consum de pe planetă.

Alte companii care le plătesc tribut celor de la Microsoft le includ și pe Acer și din câte știu și HTC. Trebuie să aflați că în 2011 Microsoft a dat în judecată Foxconn pentru e-readerele Nook pe care le producea pentru Barnes & Noble, dar acum cele două companii sunt gata să colaboreze în termeni amiabili... și profitabili.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×