Foxconn licitează 5.4 miliarde de dolari pentru Sharp, depăşind cu mult rivalii gata de achiziţie

903 ori
<b>Foxconn licitează 5.4 miliarde de dolari pentru Sharp, depăşind cu mult rivalii gata de achiziţie</b>Sharp are probleme financiare grave de ceva vreme şi datorii mari, dar tehnologia sa pentru display-uri e vitală pentru terminalele mobile moderne. Ea e folosită de Apple şi mulţi alţi parteneri, de aceea firma trebuie ţinută &icirc;n viaţă, sau...

Sharp are probleme financiare grave de ceva vreme şi datorii mari, dar tehnologia sa pentru display-uri e vitală pentru terminalele mobile moderne. Ea e folosită de Apple şi mulţi alţi parteneri, de aceea firma trebuie ţinută în viaţă, sau cumpărată. Foxconn a licitat deja o sumă impresionantă pentru această companie.

E vorba despre o sumă de 5.4 miliarde de dolari, pusă la dispoziţie de Foxconn pentru achiziţia Sharp. Ea este mai mult decât dublu faţă de oferta unui fond de investiţii japonez numit Innovation Network Corp şi implicat în această licitaţie. Foxconn are intenţia să preia şi datoriile Sharp către o serie de bănci japoneze, însumând nu mai puţin de 4.4 miliarde de dolari.

Guvernul japonez nu e încântat de perspectiva ca Sharp să ajungă în "mâini străine", mai ales că tehnologiile de vârf ale companiei ar putea fi preluate şi să ajungă la rivali. Totuşi, directorul Foxconn, Terry Gou, deţine deja o cotă mare în fabrica Sharp şi a asigurat că nu se vor produce schimbări la vârful companiei. Sharp trebuie să decidă dacă acceptă oferta până la finalul următorului trimestru fiscal.

Firma vine după pierderi de 1.9 miliarde de dolari anul trecut şi nu prea are alternative.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×