iPhone e pe primul loc în topul gadgeturilor care au schimbat istoria; Revista TIME publică un top 50 de gadgeturi istorice

2.258 ori
<b>iPhone e pe primul loc în topul gadgeturilor care au schimbat istoria; Revista TIME publică un top 50 de gadgeturi istorice</b>Publicația americană TIME a publicat de curând un top 50 al gadget-urilor ce au schimbat istoria, primul loc fiind ocupat aici de nimeni altul decât Apple iPhone - un produs revoluționar ce avea să deschidă apetitul publicului pentru smartphone-uri

Faimoasa revistă Time a publicat un top 50 al gadgeturilor cu cea mai mare influenţă de-a lungul istoriei, iar produsele Apple ocupă loc de cinste evident. Mai mult decât atât, primul iPhone e pe locul întâi, pe merit, el fiind în 2007 un produs revoluţionar, ale cărui valuri aveau să fie simţite în lumea tech în anii ce au urmat.

El a adus ecranul touch într-o nouă eră, a definitivat formatul ideal de smartphone şi a îngropat Nokia, am putea spune. Apple a definitivat ideea de buton Home, de design dreptunghiular de smartphone, cu colţuri rotunjite şi a adus la îndemână o interfaţă intuitivă, mult peste ce se găsea pe piaţa în 2007. Ce a urmat apoi a fost o serie de inovaţii, care au cimentat Apple în poziţia de lider între producătorii de telefoane.

S-a născut apoi App Store, Siri, o paradigmă de control fantastic de comodă pe o diagonală mică printre phableturile care invadau piaţă şi un obiect al adoraţiei văzut în toate filmele americane. Pe locul 2 se afla televizorul Sony Trinitron şi cu siguranţă aţi avut măcar un model derivat în casă cu câteva decenii în urmă, dar pe noi ne interesează mai mult faptul că Apple iPod e pe locul 9.

Din nou Apple a schimbat o piaţă şi o industrie, cea a muzicii, prin iTunes şi iPod. iPodul a fost un "gateway drug" către produsele firmei din Cupertino şi primul lor device cu adevărat portabil şi atractiv, stocând un număr uriaş de melodii la debut. Nintendo GameBoy îşi merită cu desăvârşire locul în top şi mai toţi am avut această consola, care ne-a făcut să ne îndrăgostim de Mario şi Zelda.

Pe locul 20 îl găsim pe Motorola Droid, un smartphone Android care a împins OS-ul în faţă şi care sosea cu o combinaţie touch + QWERTY fizic excelentă. Aparent în jur de 700.000 de modele de genul au fost vândute în doar o lună după debut. BlackBerry 6210 se afla în acelaşi top, având meritul de a fi adus emailul şi web browsingul într-un mod comod în orice buzunar.

Apple iPad e singura tableta din acest top şi ea definind ce avea să fie un segment de produse gigantic, care mai nou stagnează şi se reformează prin modele hibrid. Deşi nu era prima tabletă, ea avea reţetă perfectă pentru a livra o experienţă ce avea să devină definiţia epocii post PC. Amazon Kindle, Sony PlayStation şi Wii completează înşiruirea de gadgeturi hit, toate pe merit, impreuna cu Nokia 3210.

Lansat în 1999, acest telefon a fost un best seller pentru Nokia, cu peste 160 de milioane de modele vândute şi el avea marele merit că scapa de antenă externă şi că sosea cu Snake la bord. Evident Motorola Dynatac 8000x nu putea lipsi din materialul TIME, fiind primul telefon cu adevărat portabil, care a debutat în 1984.

Şi gadgeturi mai noi, ca Fitbit, Oculus Rift sau Google Glass au prins ultimele 10 poziţii din top 50, toate declanşând o nouă abordare a consumului de informaţie din mers. De remarcat că majoritatea acestor device-uri au debutat în ultimii 20 de ani, în care s-a inovat mai multe decât în toată istoria omenirii.

Deşi trendurile care curg spre viitor sunt clar vizibile acum, ne e foarte greu să prezicem cum va arăta acelaşi top peste 20 de ani... Va mai fi Apple la vârf? Aceasta e întrebarea!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×