Google a banat unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicaţii Android din Play Store; Iată de ce

6.703 ori
<b>Google a banat unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicaţii Android din Play Store; Iată de ce</b>La fiecare actualizare a lui Google Play Store aveam grijă să amintim faptul că am dori să dispară toate aplicaţiile clona şi softurile malware din magazinul Google. E foarte enervant să fii fanul unui joc şi să instalezi o clonă a sa, trezindu-te apoi cu

La fiecare actualizare a lui Google Play Store aveam grijă să amintim faptul că am dori să dispară toate aplicaţiile clona şi softurile malware din magazinul Google. E foarte enervant să fii fanul unui joc şi să instalezi o clonă a sa, trezindu-te apoi cu un virus. Google a început să ia totuşi măsuri şi aflăm că unul dintre cei mai mari dezvoltatori de aplicaţii Android a fost scos din Store, ce e drept nu pentru viruşi, ci pentru “fabrica de clickuri”.

Dezvoltatorul avea 600 de milioane de descărcări pentru aplicaţiile sale şi a fost prins de Google că gestiona un "click factory". Aplicaţiile produceau click-uri false, chiar şi când nu erau deschise. Cercetătorii în domeniul securităţii au descoperit că dezvoltatorul chinez DO Global, deţinut parţial de Baidu (rivalul Google din China) producea clickuri false pe reclame pentru a obţine venituri.

DO Global APPS

Şi alte practici frauduloase au fost depistate, iar Google şi-a motivat decizia prin faptul că vrea să îşi protejeze utilizatorii, dar şi pe advertiseri. Marele G nu a confirmat că e vorba despre DO Global, dar The Verge şi BuzzFeed au făcut săpături şi au aflat că aceea ar fi firma în cauză. Cel puţin 6 aplicaţii au fost descoperite că includ cod pentru click-uri false pe reclame, care rulează în fundal şi când ţii aplicaţia închisă.

DO Global avea 100 de aplicaţii in Play Store, multe listate cu alt nume de dezvoltator, precum "Pic Tools Group". 46 dintre apps au dispărut deja. Nu e prima oară când Google ia măsuri de genul. În ianuarie 2018 Google a şters 60 de jocuri din Play Store găsind un bug în ele care afişa reclame XXX, chiar dacă jocurile erau menite pentru copii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×