Google vrea să ofere actualizări Android din Play Store mai nou

2.174 ori
<b>Google vrea să ofere actualizări Android din Play Store mai nou</b>Chiar dacă marii producători de telefoane Android au început să se mişte o idee mai bine cu actualizările de OS, problema fragmentării e departe de a se fi sfârşit. Google a renunţat să mai ofere detalii despre procentul

Chiar dacă marii producători de telefoane Android au început să se mişte o idee mai bine cu actualizările de OS, problema fragmentării e departe de a se fi sfârşit. Google a renunţat să mai ofere detalii despre procentul pe care îl are fiecare versiune de Android, dar e clar faptul că lucrurile nu se mişca bine. Totuşi o schimbare pregătită de marele G ar putea ajuta producătorii software să ofere actualizări de sistem mai rapid.

Google ar fi pregătit un sistem care va iniţia actualizările direct din Play Store şi nu din meniul de Setări al telefonului. Indicii în această privinţă au fost găsite de către cei de la 9to5Google în codul sursă al noii versiuni Google Play. Sistemul nu e disponibil încă şi nu ştim când va sosi sau dacă va sosi. E totul doar în faza de test intern.

Ce e clar e acest lucru: folosind noul sistem utilizatorii îşi vor putea actualiza şi aplicaţiile şi sistemul de operare într-un singur loc, nu vor mai trebui să sape prin Setări. În ultimii ani Google a încercat să mai aducă plusuri procesului de actualizare, prin implementarea lui Project Treble spre exemplu. Acesta permite actualizarea sistemului de operare fără a mai aştepta codul de la fiecare partener hardware sau producător de componente (codul hardware de bază este separate de codul de OS).

A mai apărut şi ideea de actualizări pe partiţii şi în fundal (Seamless Update), pentru a evita bricking-ul de telefoane.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×