Google a "furat" date personale fara voie; informatii colectate de masina Google Street View

Autor:  | Publicat în:  Google 1.738 ori
<b>Google a "furat" date personale fara voie; informatii colectate de masina Google Street View</b>Stiti probabil deja de scandalul provocat de anuntul facut de Google cu privire la datele si parolele colectate de masinile sale Street View. Ei bine, se pare ca lucrurile stau chiar mai rau de atat, gigantul motoarelor de cautare anuntand ieri ca au fost...

Stiti probabil deja de scandalul provocat de anuntul facut de Google cu privire la datele si parolele colectate de masinile sale Street View. Ei bine, se pare ca lucrurile stau chiar mai rau de atat, gigantul motoarelor de cautare anuntand ieri ca au fost stranse din retelele WiFi neprotejate informatii pretioase precum mailuri, parole si URL-uri intregi.

Google a detaliat problema pe blogul sau, facandu-si mea culpa putin cam tarziu. Pierderea de date a fost descoperita de catre o autoritate care investiga compania din Mountain View pentru colectarea ilicita de informatii. Interesant este faptul ca aceste date personale sunt in continuare in posesia celor de la Google, care nu poate apasa pe butonul "Delete" pana nu se termina investigatia oficiala.

Pentru a reactiona cumva la aceasta problema, Google a numit un nou director al sectiunii Privacy in segmentul Management si Inginerie. In plus, au fost imbunatatite sesiunile de training ale angajatilor cu privire la problemele legate de privacy. Ce e mai rau s-a intamplat deja, dar ne indoim ca gigantul american va primi mai mult de o amenda sau avertizare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×