Google a trecut tot Internetul pe lista neagra pe 31 ianuarie 2009

Autor:  | Publicat în:  Google 1.131 ori
<b>Google a trecut tot Internetul pe lista neagra pe 31 ianuarie 2009</b>De multa vreme nu am mai vazut o eroare de o asemenea gravitate si tocmai in sanul gigantului motoarelor de cautare, Google. Ieri, 31 ianuarie 2009, timp de 40 de minute, Google a fost afectat de un bug care lista orice site cautat drept daunator PC-ului....

De multa vreme nu am mai vazut o eroare de o asemenea gravitate si tocmai in sanul gigantului motoarelor de cautare, Google. Ieri, 31 ianuarie 2009, timp de 40 de minute, Google a fost afectat de un bug care lista orice site cautat drept daunator PC-ului. Iata si un clip video care prezinta exact ce s-a intamplat:

Chiar si Google.com se afla pe lista neagra, iar problema a fost pusa pe seama unei erori umane, de catre reprezentantii companiei. Toate site-urile cautate in intervalul orar 16:30 - 17:25 ora Romaniei, in care a fost declansat acest bug erau afisate cu mesajul "Acest site poate dauna computerului dumneavoastra". De obicei Google afiseaza acest mesaj in cazul rezultatelor cautarii care includ site-uri cunoscute pentru faptul ca instaleaza softuri daunatoare utilizatorului.

Lista site-urilor suspicioase a fost dezvoltata pe baza criteriilor create de catre cei de la StopBadware.org, un proiect non-profit care apartine cercetatorilor de la Harvard si Oxford. Eroarea de ieri a fost declansata in momentul in care Google a facut un update gresit listei sale cu site-uri daunatoare, astfel incat toate site-urile din lume au fost catalogate drept suspicioase.

Concluzia acestui incident? Intr-o lume dominata de computere, eroarea umana este cea care le "sapa". Oare inteligenta artificiala ne va "da peste mana" in 10 ani, avand la un moment dat chiar tendinte violente din cauza imperfectiunii noastre umane?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×