Google ar putea cumpăra startupul Baarzo, axat pe căutare video

678 ori
<b>Google ar putea cumpăra startupul Baarzo, axat pe căutare video</b>Google se afla în discuții cu Baarzo, un startup axat pe căutare video. Nu e încă foarte clar dacă această companie și Google au ajuns la o înțelegere, deși există surse care afirmă că ar fi fost semnate documente. &nbsp; Google a oferit...

Google se afla în discuții cu Baarzo, un startup axat pe căutare video. Nu e încă foarte clar dacă această companie și Google au ajuns la o înțelegere, deși există surse care afirmă că ar fi fost semnate documente.

Google a oferit obișnuită replica "nu comentam pe seama zvonurilor sau speculațiilor". Baarzo își descrie produsul drept o soluție de "căutare reală video", permițând utilizatorilor să caute anumite momente într-un clip video, un exemplu fiind un slam dunk într-un clip de baschet. Această tehnologie ar putea fi utilă pentru Google, mai ales dacă va oferi căutare universală în conținuturi multimedia.

Se pare că directorul executiv Google, Eric Schmidt ar fi fost impresionat de o demonstrație a tehnologiei realizată la Stanford, unde cofondatorul Baarzo își obținuse licența. Ce scoate în evidență această metodă de căutare e faptul că este analizat conținutul video, spre deosebire de căutările Google sau YouTube, care evaluează textul din jurul clipului. Baarzo poate recunoaște sute de mii de obiecte și milioane de fete, localizând un anumit moment în clip, atunci când obiectul căutat interacționează în modul menționat.

Poate că această tehnologie va aduce acel mult dorit nou suflu lui YouTube, care e în picaj în ultimii 2 ani.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×