Huawei continuă să fie prigonită în SUA; Mai nou şi Best Buy opreşte vânzarea telefoanelor sale

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.180 ori
<b>Huawei continuă să fie prigonită în SUA; Mai nou şi Best Buy opreşte vânzarea telefoanelor sale</b>Cu ceva timp în urmă aflam cu stupoare vestea că pe ultima sută de metri cei de la Huawei au primit refuzul din partea operatorilor americani de a-și vinde produsele în SUA, iar acum descoperim că și un lanț de magazine le-a pus gând rău

La începutul acestui an Huawei pierdea contractul cu Verizon şi AT&T, cei mai mari operatori de telefonie din State, care ar fi trebuti să îi vândă modelele Mate 10. Pe atunci era clar că politicul a intervenit în această chestiune, administraţia Trump luând o poziţie fermă contra firmelor din China. Modelele Mate 10 aveau totuşi să ajungă la retaileri, dar iată că şi aceştia au început să aibă o atitudine similară cu operatorii.

Spre exemplu aflăm că în următoarele săptămâni retailerul Best Buy va opri vânzarea de terminale Huawei. Vă reamintesc că organizaţiile guvernamentale din SUA au tot transmis avertizări în ultimele luni legat de parteneriatul dintre firme americane şi cele din China (Huawei, ZTE, Xiaomi). Recent şi tranzacţia Broadcom - Qualcomm a fost oprită din cauza legăturilor Qualcomm cu China.

Cei de la CNET au aflat acum că Best Buy nu mai vinde produse Huawei în magazinele sale fizice sau pe website-ul său. La nivel oficial Best Buy a declarat că nu comentează asupra parteneriatelor şi contractelor sale şi că deciziile sunt luate în funcţie de multiple motive şi factori. Nici Huawei nu a reacţionat, afirmând că nu discută relaţia cu partenerii. În afară de intervenţia politică e posibil că pur şi simplu terminalele Huawei să nu fi performat la vânzări.

Probabil ştiţi că Huawei nu îşi face reclamă în SUA, sau cel puţin nu aşa mult precum Samsung să zicem. În acest moment Best Buy nu vinde telefoanele Honor 7X sau Honor View 10, modele de altfel noi, iar Honor 6X este la lichidare. Huawei Mate SE şi Mate 10 Pro sunt la vânzare, iar Mate 9 este şi el la lichidare. Amazon, Newegg şi B&H Photo rămân soluţia pentru cei care chiar vor un telefon Huawei în State.

În mod interesant pe Amazon, sub-brandul Honor este unul dintre cele mai bine vândute. Să nu vă mire dacă la un moment dat şi guvernul chinez o să dea replică prin şicane la adresa Apple când vine vorba de vânzarea iPhone în China.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×