Google brevetează deblocarea facială prin strâmbături

1.216 ori
<b>Google brevetează deblocarea facială prin strâmbături</b>Din ciclul "tehnologii de care nu avem nevoie", Google a brevetat anul trecut un software pentru recunoaștere facială, care ar permite deblocarea unui device folosind un gest facial predefinit. &nbsp; Sistemul ar putea funcționa cerând utilizatorului...

Din ciclul "tehnologii de care nu avem nevoie", Google a brevetat anul trecut un software pentru recunoaștere facială, care ar permite deblocarea unui device folosind un gest facial predefinit.

Sistemul ar putea funcționa cerând utilizatorului să facă un gest diferit de fiecare dată, fie că e vorba de mișcarea sprâncenelor, de a face cu ochiul sau a scoate limba. Recunoașterea facială nu reprezintă o inovație deosebită, de vreme ce a debutat sub o forma ceva mai primitivă pe Galaxy Nexus. Totuși atunci când a apărut deblocarea facială au apărut și problemele: sistemul putea fi păcălit cu o fotografie a feței utilizatorului.

Google a rezolvat problema cu o modalitate de verificare a feței, care impunea ca utilizatorul să clipească pentru a dovedi că nu e vorba de o poză. Dacă până acum aveam persoane care făceau cu mâna în fața lui Galaxy S4, folosind diferite gesturi pentru a naviga în meniu și a face scroll în pagină web, acum vom vedea persoane care se strâmbă la telefon.

Ce urmează?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×