Google Drive ne aduce 100 de GB de stocare, se lansează azi?

1.208 ori
<b>Google Drive ne aduce 100 de GB de stocare, se lansează azi?</b>Cei de la Reuters au o știre foarte interesantă azi și anume că Google ar putea oferi 100 GB spațiu de stocare cloud în cadrul serviciului Drive, care ar putea fi lansat chiar astăzi. Serviciul gigantului american se axează pe stocare de...

Cei de la Reuters au o știre foarte interesantă azi și anume că Google ar putea oferi 100 GB spațiu de stocare cloud în cadrul serviciului Drive, care ar putea fi lansat chiar astăzi. Serviciul gigantului american se axează pe stocare de conținuturi și se vrea a fi un rival pentru Dropbox, Box și SkyDrive.

Google Drive va fi oferit în variante premium și gratuit și va incorpora o funcție de căutare, posibilitatea de a stoca fișiere media, notițe și alte documente, ce vor putea fi accesate ulterior de pe orice terminal conectat la Internet. Consumatorii primesc 5 GB spațiu de stocare gratuit, iar diferitele abonamente oferite de Google cresc capacitatea, cu un maxim de 100 GB disponibil cu o taxă lunară. Nu e încă destul de clar cu cât va taxa Google aceste servicii, iar deocamdată reprezentanții creatorului lui Android au refuzat să comenteze pe seama acestor zvonuri.

Odată cu lansarea lui Drive se va intensifica bătălia pe piața cloud, mai ales că unii rivali ca Box oferă și funcții business cum ar fi posibilitatea de colaborare online și partajare a fișierelor. Se zvonește că și Google Drive va integra Google Docs și va permite editarea cooperativă. Tot Reuters afirma că Drive va folosi tehnologii sofisticate de căutare a imaginilor și va permite consumatorilor să deschidă numeroase tipuri de documente și fișiere, de la cele Adobe PDF la fotografii și multe altele.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×