Google duce conceptul de pliabil tip carte la următorul nivel; Inventează un telefon cu "pagini"

625 ori
<b>Google duce conceptul de pliabil tip carte la următorul nivel; Inventează un telefon cu "pagini"</b>De multe ori aici la Mobilissimo am comparat pliabilele sau mai bine zic mecanismul acestora de deschidere cu o carte, asta datorită gestului natural realizat pentru extinderea ecranului. Astăzi descoperim că cei de la Google

De multe ori aici la Mobilissimo am comparat pliabilele sau mai bine zic mecanismul acestora de deschidere cu o carte, asta datorită gestului natural realizat pentru extinderea ecranului. Astăzi descoperim că cei de la Google duc acest concept de pliabil carte la următorul nivel odată cu brevetul de mai jos care descrie un pliabil cu "pagini" așa cum nu am mai văzut. 

Ideea de smartphone pliabil este dusă la extrem aici și din schițe vedem un device cu 4 astfel de pagini reprezentate de către display-uri flexibile printre care utilizatorul poate răsfoi exact ca printr-o carte. Brevetul a fost depus la WIPO pe finalul anului trecut și aprobarea a venit abia acum în iunie 2019.

Brevet Google

Aflăm că aceste display-uri flexibile sunt prezente la interiorul ansamblului, părțile exterioare sau mai bine zis "coperțile" fiind display-uri clasice aparent conectate de o balama fix precum se întâmpla cu ZTE Axon M dacă vreți. Display-urile flexibile de la interior folosesc tehnologia OLED și sunt ținute laolaltă de un soi de cotor ca în cazul cărților.

Părțile exterioare integrează componentele (bateria, memoria, procesorul, camera) și aflăm că ambele fețe ale display-urilor flexibile din interior afișează imagini. În unele cazuri conținutul poate continua pe următoarea pagină, exact ca și cum ai citi o carte. Ideea este cu adevărat interesantă și aparent numărul de "pagini" ar putea fi mult mai mare.

Totuși șansele de a vedea un asemenea produs real sunt destul de mici..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×