Google I/O 2010, ziua 1: Google App Engine for Business, Wave pentru toata lumea si HTML 5 la superlativ

Autor:  | Publicat în:  Google 1.225 ori
<b>Google I/O 2010, ziua 1: Google App Engine for Business, Wave pentru toata lumea si HTML 5 la superlativ</b>Cu cateva ore in urma a debutat evenimentul Google I/O in San Francisco, el urmand sa dureze 2 zile, pe perioada carora 200 de vorbitori vor oferi detalii despre Android, Chrome, Wave si alte tehnologii Google. 5000 de persoane din 66 de tari vor...

Cu cateva ore in urma a debutat evenimentul Google I/O in San Francisco, el urmand sa dureze 2 zile, pe perioada carora 200 de vorbitori vor oferi detalii despre Android, Chrome, Wave si alte tehnologii Google. 5000 de persoane din 66 de tari vor participa la conferinta si vor avea loc peste 180 de demonstratii ale developerilor si 90 de sesiuni tehnice.

Sa vedem totusi ce inovatii, servicii si produse au fost anuntate astazi:

- Proiectul "WebM" a debutat, VP8 din cadrul acestuia fiind un nou format video open source, care va cuceri Internetul cat de curand. Deja clipurile YouTube sunt convertitate in acest format, iar Mozilla si Opera au declarat ca il vor suporta fara probleme. Se simte nevoia unui standard deschis si a unui format mai bun pentru web video.

- Google a prezentat si un demo al aplicatiei TweetDeck, o versiune noua, bazata pe tehnologia HTML5.

- Gigantul din Mountain View a anuntat Chrome Web Store, care va include jocuri si mii de aplicatii utile, plus o interfata simplista. Achizitionarea aplicatiior si jocurilor se realizeaza foarte usor, se pare.

- Un alt anunt a fost acela ca Google Wave este acum deschis publicului si nu mai necesita invitatie, el facand parte din suita Google Apps de azi.

- Google si-a anuntat si parteneriatul cu WMWare, cu scopul de a dezvolta o solutie open-source business, axata pe tehnologia cloud. In plus, Google va furniza toate softurile necesare developerilor care doresc sa creeze aplicatii business, prin intermediul lui Google App Engine for Business. Aceasta este o versiune mai sigura si mai "enterprise" a lui Google App Engine si vine cu suport SSL, SQL si multe alte imbunatatiri.

Google I/O continua cu ziua 2, iar daca doriti sa fiti la curent cu noutatile aveti hashtag-ul (#io2010) si contul @googleio, plus canalul YouTube de aici: http://www.youtube.com/GoogleDevelopers.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×