Google I/O 2015: Google anunţă Android Pay, un nou sistem de plăţi cu mobilul, cu suport pentru scannere de amprente

Autor:  | Publicat în:  Google 784 ori
<b>Google I/O 2015: Google anunţă Android Pay, un nou sistem de plăţi cu mobilul, cu suport pentru scannere de amprente</b>&Icirc;n cadrul conferinţei Google I/O 2015 de astăzi, Google a anunţat şi Android Pay, un nou sistem de plăti cu mobilul despre care auzisem sub formă de zvon p&acirc;nă acum. &Icirc;ncă nu e clar ce se va &icirc;nt&acirc;mpla cu Google Wallet,...

În cadrul conferinţei Google I/O 2015 de astăzi, Google a anunţat şi Android Pay, un nou sistem de plăti cu mobilul despre care auzisem sub formă de zvon până acum. Încă nu e clar ce se va întâmpla cu Google Wallet, dar acest sistem are toate şansele să îl înlocuiască.

E vorba despre o soluţie nativă pentru plăţile cu mobilul, oferind şi suport pentru autentificarea cu amprenta. Plăţile se vor realiza folosind tehnologia NFC, iar comercianţii vor putea integra plăţile direct în aplicaţiile lor. Google a negociat parteneriate şi cu operatori precum Verizon sau T-Mobile, care vor preinstala Android Pay pe terminalele pe care le vând.

Android Pay

Cerinţa este ca device-urile să ruleze Android 4.4 KitKat şi să aibă suport NFC. Android Pay e suportat de către Coca Cola, McDonald's, Best Buy şi Nike, dar şi Subway. Procedeul de plată e simplu: amplasaţi telefonul vostru compatibil la un terminal de plăţi contactless la restaurant şi magazin şi totul va fi gata. Android Pay duce greul activităţii şi nu e nevoie nici măcar să deschideţi o aplicaţie.

Google I/O 2015: Google anunţă Android Pay, un nou sistem de plăţi cu mobilul, cu suport pentru scannere de amprente

Vor exista şi programe de loialitate şi oferte speciale evident. Şi plăţile online vor avea opţiunea "Buy With Android Pay" afişată, probabil spre frustrarea celor de la PayPal, care aveau o funcţionalitate similară. Visa, Mastercard, Discover şi American Express sunt deja gata să colaboreze cu Google, oferind tokenuri de securitate.

Google afirmă că 7 din 10 terminale Android sunt gata pentru Pay şi că multe magazine pot accepta sistemul de azi.

Google I/O 2015: Google anunţă Android Pay, un nou sistem de plăţi cu mobilul, cu suport pentru scannere de amprente

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×