Google Începe testele cu baloane de Înaltă altitudine; Va oferi acoperire rurală pentru Internet de mare viteză

Autor:  | Publicat în:  Google 1.167 ori
<b>Google Începe testele cu baloane de Înaltă altitudine; Va oferi acoperire rurală pentru Internet de mare viteză</b>După cum probabil știți deja următorul pas al celor de la Google este să intre pe piața serviciilor de Internet și telefonie mobilă. Testele au început deja și există comunități din SUA care au parte de conexiunea de 1 Gbps de la Google....

După cum probabil știți deja următorul pas al celor de la Google este să intre pe piața serviciilor de Internet și telefonie mobilă. Testele au început deja și există comunități din SUA care au parte de conexiunea de 1 Gbps de la Google. Aceeași companie testează totuși și o tehnologie... interesantă să zicem, bazată pe baloane ce zboară la altitudini ridicate.

Gigantul motoarelor de căutare are în plan introducerea unei rețele de baloane la altitudini ridicate, ce vor oferi acoperire Internet pentru zonele rurale din toată lumea. Proiectul (Project Loon) este de abia la început și dacă vă faceți griji pentru ciocnirea cu avioanele, aceste baloane se afla la o înălțime de două ori mai mare decât cea la care zboară avioanele.

Vitezele atinse de conexiunile oferite sunt similare cu cele 3G sau chiar mai rapide. Se discută despre o tehnologie de acest gen în special când vine vorba de zone calamitate sau zone sărace și fără acoperire a Internetului convențional. Problema e că întreg sistemul de baloane e mobil și predispus schimbărilor de poziție din cauza vântului.

Cum vă suna acest proiect? Viabil?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×