Google introduce un sistem prin care utilizatori pot cere eliminarea unor linkuri personale din motorul de căutare

657 ori
<b>Google introduce un sistem prin care utilizatori pot cere eliminarea unor linkuri personale din motorul de căutare</b>De curând, gigantul Google a introdus o nouă funcție pentru utilizatori ca urmare a unei decizii luate de Curtea Europeană. Astfel, s-a decis că utilizatorii au dreptul de a le fi păstrate informațiile private și nu afișate odată ce se...

De curând, gigantul Google a introdus o nouă funcție pentru utilizatori ca urmare a unei decizii luate de Curtea Europeană. Astfel, s-a decis că utilizatorii au dreptul de a le fi păstrate informațiile private și nu afișate odată ce se realizează o simplă căutare pe motorul de căutare Google Search.

Deși sistemul de-abia a fost lansat, se pare că au fost primite deja câteva mii de cereri prin care utilizatorii cer eliminarea unor linkuri din paginile Google. Aflăm că acest sistem nu este unul automat, cererile urmând să fie procesate separat de către personalul responsabil. Astfel, angajații Google vor decide dacă utilizatorul are câștig de cauză sau nu în privința eliminării unui link personal.

Pentru ca cererea să fie una validă, utilizatorii vor trebui să prezinte o copie a actului de identitate pentru evitarea cererilor frauduloase. Cu toate acestea, există și unele limitări cu privire la ce tipuri de informații vor fi eliminate la cererea utilizatorilor. Link-ul cu pricina pe care un utilizator îl dorește șters din Google va trebui să fie găsit la căutarea numelui personal în motorul de căutare Google și nu prin căutarea unui alt termen. Acest sistem este disponibil doar pentru europeni și poate fi accesat de aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×