Google isi face planuri in legatura cu reteaua wireless de 700MHz

Autor:  | Publicat în:  Google 1.085 ori
<b>Google isi face planuri in legatura cu reteaua wireless de 700MHz</b>Stiam deja ca Google doreste sa liciteze (si sa castige) pentru spectrul de 700 MHz, care va fi oferit de catre FCC in cadrul unei licitatii, peste cateva luni. Se pare totusi, ca gigantul motoarelor de cautare are planuri serioase cu viitoarea sa retea,...

Stiam deja ca Google doreste sa liciteze (si sa castige) pentru spectrul de 700 MHz, care va fi oferit de catre FCC in cadrul unei licitatii, peste cateva luni. Se pare totusi, ca gigantul motoarelor de cautare are planuri serioase cu viitoarea sa retea, in cazul in care va castiga licitatia.

Google doreste sa lanseze propria retea wireless si, conform Wall Street Journal, compania se simte obligata sa liciteze pentru spectrul de 700 MHz dupa ce a facut tot posibilul ca FCC se aprobe legi care fac referire la "accesul liber al consumatorilor". Gigantul motoarelor de cautare deja testeaza o retea wireless la scara mica in zona sediului sau din Mountain View, California, folosind banda in frecventa de 700 MHz, pentru a dezvolta terminalele care vor folosi softuri din pachetul Android.

Google are cu siguranta fonduri suficiente pentru a avea un cuvant de spus in cadrul licitatiei, care se va deschide cu un pret de 4.6 miliarde de dolari. Se vorbeste chiar despre imprumuturi substantiale, in cazul in care compania nu va putea face fata competitiei. Odata cu lansarea lui Android, Google incearca sa se asigure ca terminalele bazate pe propriul pachet de softuri vor ajunge pe mana tuturor potentialilor consumatori. Prin castigarea licitatiei, platforma Android va fi promovata intensiv si vom avea de-a face cu un viitor "Google Wireless".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×