Google lucrează la o nouă interfață pentru camera din Android; va include suport Camera RAW

Autor:  | Publicat în:  Google 1.113 ori
<b>Google lucrează la o nouă interfață pentru camera din Android; va include suport Camera RAW</b>Camera noului Nexus 5 s-a dovedit a fi o mare dezamăgire, mai ales după ce directorul Vic Gundotra a făcut unele comentarii cu privire la faptul că vor realiza smartphone-uri Nexus cu camere foto extraordinare, dar se pare că nu așa au stat...

Camera noului Nexus 5 s-a dovedit a fi o mare dezamăgire, mai ales după ce directorul Vic Gundotra a făcut unele comentarii cu privire la faptul că vor realiza smartphone-uri Nexus cu camere foto extraordinare, dar se pare că nu așa au stat lucrurile.

Aceste afirmații au fost făcute în urmă cu 9 luni, perioadă în care s-a lucrat la Nexus 5, iar acum când acesta este disponibil pe piață, nu impresionează din punct de vedere al camerei foto integrate. Dar totuși ar putea exista o explicație pentru care camera dezamăgește. Potrivit dezvăluirilor făcute publice în cadrul codului sursă pentru Android, Google lucrează la o nouă interfață a camerei foto. Procesul de lucru la această noua interfață a început în luna decembrie 2012, ceea ce ne face să ne gândim că a fost gândită pentru a ajunge pe Android 4.4 KitKat. Din păcate procesul de lucru la interfața camerei foto a fost întrerupt cu o lună înainte de lansarea lui Android 4.4.

Noua interfață a camerei foto va include și un mod de compatibilitate cu device-urile mai vechi, dar modul full pentru celelalte device-uri va oferi imagini în mai multe formate. Singurul format care nu este prezent și pe JellyBean se pare că va fi RAW. Smartphone-urile obișnuite realizează fotografii în format JPEG care sunt comprimate total, rezultând imagini aproape finalizate. Formatul RAW comprimă pozele într-un procent foarte mic și rezultă imagini neprocesate, lucru care este pe placul fotografilor.

Printre funcțiile pe care le va integra noua interfață, se mai numără: detectare a feței, suport pentru captura în rafală și nu în ultimul rând, suport pentru o cameră detașabilă, lucru care este destul de ciudat, pentru că nu cunoaștem pânâ în acest moment nici un device android care să vină cu o cameră foto detașabilă.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×