Google lucrează la o nouă interfață pentru camera din Android; va include suport Camera RAW

Autor:  | Publicat în:  Google 1.105 ori
<b>Google lucrează la o nouă interfață pentru camera din Android; va include suport Camera RAW</b>Camera noului Nexus 5 s-a dovedit a fi o mare dezamăgire, mai ales după ce directorul Vic Gundotra a făcut unele comentarii cu privire la faptul că vor realiza smartphone-uri Nexus cu camere foto extraordinare, dar se pare că nu așa au stat...

Camera noului Nexus 5 s-a dovedit a fi o mare dezamăgire, mai ales după ce directorul Vic Gundotra a făcut unele comentarii cu privire la faptul că vor realiza smartphone-uri Nexus cu camere foto extraordinare, dar se pare că nu așa au stat lucrurile.

Aceste afirmații au fost făcute în urmă cu 9 luni, perioadă în care s-a lucrat la Nexus 5, iar acum când acesta este disponibil pe piață, nu impresionează din punct de vedere al camerei foto integrate. Dar totuși ar putea exista o explicație pentru care camera dezamăgește. Potrivit dezvăluirilor făcute publice în cadrul codului sursă pentru Android, Google lucrează la o nouă interfață a camerei foto. Procesul de lucru la această noua interfață a început în luna decembrie 2012, ceea ce ne face să ne gândim că a fost gândită pentru a ajunge pe Android 4.4 KitKat. Din păcate procesul de lucru la interfața camerei foto a fost întrerupt cu o lună înainte de lansarea lui Android 4.4.

Noua interfață a camerei foto va include și un mod de compatibilitate cu device-urile mai vechi, dar modul full pentru celelalte device-uri va oferi imagini în mai multe formate. Singurul format care nu este prezent și pe JellyBean se pare că va fi RAW. Smartphone-urile obișnuite realizează fotografii în format JPEG care sunt comprimate total, rezultând imagini aproape finalizate. Formatul RAW comprimă pozele într-un procent foarte mic și rezultă imagini neprocesate, lucru care este pe placul fotografilor.

Printre funcțiile pe care le va integra noua interfață, se mai numără: detectare a feței, suport pentru captura în rafală și nu în ultimul rând, suport pentru o cameră detașabilă, lucru care este destul de ciudat, pentru că nu cunoaștem pânâ în acest moment nici un device android care să vină cu o cameră foto detașabilă.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×