Google Maps pentru mobile poate afla acum pozitia ta pe harta

2.893 ori
<b>Google Maps pentru mobile poate afla acum pozitia ta pe harta</b>Google a anuntat ieri lansarea versiunii 2.0 a celebrei aplicatii Google Maps pentru telefonul mobil. Aceasta include o versiune beta a tehnologiei "My Location" a celor de la Google, care foloseste informatiile releelor din zona pentru a depista pozitia...

Google a anuntat ieri lansarea versiunii 2.0 a celebrei aplicatii Google Maps pentru telefonul mobil. Aceasta include o versiune beta a tehnologiei "My Location" a celor de la Google, care foloseste informatiile releelor din zona pentru a depista pozitia utilizatorului.

Informatiile despre locul in care va aflati fac cartografierea mobila si cautarea mai rapide si mai convenabile, in conditiile in care, cea mai comuna sursa de informatii despre locatii, tehnologia GPS, este suportata pe mai putin de 15% din telefoanele vandute in 2007. Tehnologia Google My Location inlocuieste cu succes GPS-ul, furnizand chiar rezultate mai rapid decat ar face-o aceasta. Un alt avantaj este faptul ca My Location functioneaza fara probleme in interiorul cladirilor (unde sistemele de navigatie au probleme) si ca tehnologia nu foloseste la fel de multa baterie.

Tehnologia celor de la Google isi ia informatiile de la releele de telefonie mobila si le filtreaza prin algoritmii dezvoltati de gigantul motoarelor de cautare, aproximand pozitia utilizatorului pe harta. De mentionat este faptul ca aproximarea este una anonima, iar Google nu aduna informatii personale cu ajutorul lui My Location. Feature-ul poate fi cu usurinta dezactivat in cazul in care nu doriti sa il folositi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×