Google Music, rival pentru iTunes cu stocare cloud si downloaduri audio

1.642 ori
<b>Google Music, rival pentru iTunes cu stocare cloud si downloaduri audio</b>Dupa cum aflam saptamana trecuta, Google pregateste un serviciu muzical care va rivaliza cu iTunes si ar putea purta numele de Google Music. Aparent, el va combina stocarea pe baza de solutie cloud cu downloadurile de melodii. &nbsp; E foarte posibil ca...

Dupa cum aflam saptamana trecuta, Google pregateste un serviciu muzical care va rivaliza cu iTunes si ar putea purta numele de Google Music. Aparent, el va combina stocarea pe baza de solutie cloud cu downloadurile de melodii.

E foarte posibil ca serviciul sa fie bazat pe streaming, astfel incat clientul sa isi poata asculta melodiile achizitionate de oriunde s-ar afla. Primul pas in lansarea lui Google Music va fi un magazin online cu downloaduri audio, care va semana cu iTunes si Amazon MP3. Apoi va fi lansat un serviciu online care va stoca albume si melodii, ce vor fi disponibile pentru download sau streaming oriunde si oricand, cu accent pe terminalele Android si gadgeturile Google TV.

Atunci cand un utilizator va cumpara o melodie, el va putea alege intre posibilitatea de a o copia pe aceasta in solutia cloud sau pe terminalul propriu. Intre timp, o aplicatie desktop va scana hardul utilizatorului uploadand toate melodiile indiferent de sursa lor. Problema noului serviciu ar putea fi reprezentata de colaborarea cu casele de discuri.

Aparent Google Music va fi oferit sub forma de serviciu cu abonament anual, la pretul de 25 de dolari pe an. Profiturile vor fi impartite 50/50 intre detinatorii drepturilor asupra melodiilor si Google, cu un procentaj de 10.5% pentru publisherii de continuturi audio.

Aceasta nu ar fi prima initiativa de acest gen care esueaza, precedenta fiind Spotifiy, care desi are 10 milioane de utilizatori in Europa nu a ajuns la o intelegere cu casele de discuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×