Google Nexus One costa 175 de dolari, pentru fabricant

1.515 ori
<b>Google Nexus One costa 175 de dolari, pentru fabricant</b>Primul telefon Google este Nexus One, stim cu totii asta, dar stiati ca noul rival pentru iPhone include componente al caror cost ajunge la 174 de dolari? Analiza costurilor componentelor a fost realizata de catre iSuppli, rezultatul fiind urmatorul...

Primul telefon Google este Nexus One, stim cu totii asta, dar stiati ca noul rival pentru iPhone include componente al caror cost ajunge la 174 de dolari? Analiza costurilor componentelor a fost realizata de catre iSuppli, rezultatul fiind urmatorul tabel:

Nexus One a fost prezentat oficial saptamana trecuta si este fabricat de catre HTC, incorporand un display AMOLED touch de 3.7 inchi, capabil sa afiseze imagini clare, la rezolutii impresionante. Acest telefon Android 2.1 are un pret oficial de 179 de dolari, impreuna cu un abonament T-Mobile pe 2 ani, dar la liber terminalul costa 529 de dolari.

Retineti faptul ca suma totala de 174.15, depistata in cadrul analizei iSuppli nu include si costurile de productie, ambalajul si softul. Kevin Seller, senior analyst la iSuppli afirma ca o astfel de carcasa rezistenta, procesorul Snapdragon si display-ul AMOLED nu au mai fost intalnite pana acum pe un singur terminal mobil.

Cea mai scumpa componenta a telefonului, dintre cele 17 mentionate, este procesorul Qualcomm Snapdragon de 1 GHz, cu un pret de 30.50 dolari, 20% din pretul total al handsetului. Sistemul de operare Android 2.1 profita din plin de aceasta putere de calcul, avand o interfata care se misca foarte rapid si aplicatii intuitive, rapide si fluide. Acelasi procesor permite terminalului sa suporte playback video high def 720p.

Urmatorul pe lista componentelor scumpe este display-ul AMOLED de 3.7 inchi, produs de Samsung si care costa 23.50 dolari. Podiumul componentelor costisitoare se incheie cu memoria DDR DRAM de 512 MB produsa de Samsung si inclusa pe Nexus One, la un pret de 20.40 dolari.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×