Google oferă suport financiar publicaţiilor de ştiri şi startupurilor de jurnalism din Europa

Autor:  | Publicat în:  Google 489 ori
<b>Google oferă suport financiar publicaţiilor de ştiri şi startupurilor de jurnalism din Europa</b>Google a anunţat un proiect ce implică finanţarea cu 150 de milioane de euro a publicaţiilor de ştiri din Europa, dar şi a startupurilor de pe continent, ce au de-a face cu jurnalismul. Această iniţiativă se va desfăşura &icirc;n următorii 3...

Google a anunţat un proiect ce implică finanţarea cu 150 de milioane de euro a publicaţiilor de ştiri din Europa, dar şi a startupurilor de pe continent, ce au de-a face cu jurnalismul. Această iniţiativă se va desfăşura în următorii 3 ani.

Printre parteneri se afla şi The Financial Times, The Guardian, El Pais sau Die Zeit. De remarcat şi faptul că o serie de grupuri media care au criticat Google nu sunt implicate în proiect. Spre exemplu publicaţiile ce fac parte din News Corp al lui Rupert Murdoch şi grupul german Axel Springer nu se număra printre parteneri. În 2013 Google pusese la punct un fond pentru organizaţiile media din Franţa, încercând să ajungă la o înţelegere cu privire la dreptul său de a afişa titlurile ştirilor şi textul acestora via Google News.

Organizaţiile care acceptă banii de la Google trebuie să îşi asigure cititorii că evită conflictele de interese, atunci când acoperă anumite evenimente, mai ales legate de finanţator. Menţionăm acest aspect în ideea că Uniunea Europeană a acuzat Google că abuzează de poziţia sa de monopol şi că investighează oferirea la pachet a aplicaţiilor Google pe Android.

Tot UE vrea şi să crească restricţiile cu privire la utilizarea datelor personale. Va reuşi iniţiativa Google să ajute presa, deja lovită în mare parte de migraţia către online?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×