Google protesteaza in legatura cu noile politici Apple, care ii afecteaza reclamele afisate pe iPhone

Autor:  | Publicat în:  Google 1.181 ori
<b>Google protesteaza in legatura cu noile politici Apple, care ii afecteaza reclamele afisate pe iPhone</b>Google Inc. a anuntat ieri ca nu este de acord cu modificarile din politica relatiilor dintre Apple si developeri, care vor afecta sistemul de advertising Google folosit pe iPhone. Apple a schimbat regulile colaborarii cu developerii luni, interzicand ca...

Google Inc. a anuntat ieri ca nu este de acord cu modificarile din politica relatiilor dintre Apple si developeri, care vor afecta sistemul de advertising Google folosit pe iPhone. Apple a schimbat regulile colaborarii cu developerii luni, interzicand ca unele agentii de advertising third party sa adune informatii din aplicatiile de pe iPhone.

In acest mod, activitatea companiilor de advertising va fi ingreunata, in special la capitolul de targetting al reclamelor. Aceasta mutare a fost efectuata pentru a pregati lansarea lui iAd, serviciul Apple de advertising incorporat in iOS 4. Omah Hamoui, fondatorul companiei AdMob, recent cumparata de Google, s-a sesizat in legatura cu aceasta modificare, in vreme ce Apple a refuzat sa comenteze, deocamdata.

Hamoui a mentionat ca decizia companiei din Cupertino reprezinta o bariera artificiala in calea concurentei, ea afectand atat developerii, cat si utilizatorii, pe termen lung. Si asta in conditiile in care AdMob anunta recent ca o treime dintre reclamele furnizate in aprilie au fost pe terminale care ruleaza platforma iPhone OS (iPhone, iPad, iPod Touch).

Interesant este felul in care Apple pune restrictiile, interzicand doar companiilor care furnizeaza servicii de advertising si vand telefoane mobile sau produc sisteme de operare mobile sa opereze pe iPhone. Evident, aceasta masura se refera la Google, care  creat Android OS si Nexus One. Sa ne asteptam si la un proces pentru aceasta interdictie?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×