Hackerii pretind ca pot folosi iPhone in alte retele

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.012 ori
<b>Hackerii pretind ca pot folosi iPhone in alte retele</b>Hackerii au gasit o metoda de a utiliza Apple iPhone in alte retele decat AT&T, punand la dispozitie terminalul operatorilor rivali si clientilor de peste Ocean. Un grup de hackeri numit iPhoneSIMfree.com a afirmat ca a conceput un soft, care, atunci cand...

Hackerii au gasit o metoda de a utiliza Apple iPhone in alte retele decat AT&T, punand la dispozitie terminalul operatorilor rivali si clientilor de peste Ocean.

Un grup de hackeri numit iPhoneSIMfree.com a afirmat ca a conceput un soft, care, atunci cand este instalat pe iPhone, permite serviciilor rivale AT&T sa fie folosite. Conform celor de la Engadget.com, softul a fost deja folosit cu succes, permitand utilizatorilor sa foloseasca un iPhone in reteaua T-Mobile. AT&T are un contract de exclusivitate pe 2 ani pentru a furniza servicii de telefonie si date pentru iPhone in SUA, iar recent Apple se afla in discutii cu operatorii europeni pentru o lansare locala a celebrului terminal.

"Deblocarea" lui iPhone, pentru a functiona in alte retele a reprezentat telul a numerosi hackeri, inca de la marea lansare a telefonului, in data de 29 iunie. Redactorii Engadget afirma ca deblocarea handsetului a fost o chestiune de cateva minute, spre deosebire de cele prezentate pe Internet in ultimile luni, care implicau modificari ale hardware-ului terminalului.

iPhone-ul foloseste tehnologia GSM wireless, populara in Europa, dar disponibila in SUA doar prin AT&T si T-Mobile. Victoria hackerilor va fi temporara, din cate se pare, deoarece Apple planuieste sa lanseze un update, care sa corecteze slabiciunile terminalului in ce priveste deblocarea sa.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×