Halo, sprechen Sie Deutsch? - Romtelecom si Cosmote, 20% al Deutsche Telekom

1.855 ori
<b>Halo, sprechen Sie Deutsch? - Romtelecom si Cosmote, 20% al Deutsche Telekom</b>Deutsche Telekom va cumpara o participatie de 20% din OTE, actionar Romtelecom si Cosmote si cea mai mare companie de telefonie din Grecia. Participatia valoreaza 2.5 miliarde de euro si este detinuta de catre Marfin Investment Group. Ultimul pas al...

Deutsche Telekom va cumpara o participatie de 20% din OTE, actionar Romtelecom si Cosmote si cea mai mare companie de telefonie din Grecia.

Participatia valoreaza 2.5 miliarde de euro si este detinuta de catre Marfin Investment Group. Ultimul pas al acestei tranzactii este aprobarea consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom, dar si aprobarea guvernului grec, detinator a unei participatii de 28% la OTE. Gigantul german va plati aproximativ 26 de euro pe actiune, adica 2.5 miliarde de euro pentru participatie. Dintre tranzactiile similare ale celor de la Deutsche Telekom amintim achizitia diviziei mobile France Telecom si a companiei de servicii wireles SunCom.

Actiunile OTE au crescut cu 2% saptamana trecuta, pe fondul zvonurilor legate de tranzactie. Marfin Investment Group a mentionat ca participatia sa din cadrul OTE este strategica si ca va dori sa aiba un membru in consiliul administrativ al OTE. Revenind la companiile romanesti in cadrul carora OTE detine actiuni, Romtelecom este una dintre acestea, 54.1% dintre actiunile sale apartinand grupului din Grecia si restul statului roman.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×