HERE Maps renunţă la suportul Windows, platformă care a propulsat acest serviciu către faimă

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii 1.326 ori
<b>HERE Maps renunţă la suportul Windows, platformă care a propulsat acest serviciu către faimă</b>HERE Maps era unul dintre punctele de atracţie atunci c&acirc;nd cumpărai un model Windows Phone cu ani &icirc;n urmă, iar &icirc;ntr-o culme a ironiei tocmai platforma Microsoft e sacrificată pe altarul inovaţiei. Astfel aflăm azi că HERE Maps a...

HERE Maps era unul dintre punctele de atracţie atunci când cumpărai un model Windows Phone cu ani în urmă, iar într-o culme a ironiei tocmai platforma Microsoft e sacrificată pe altarul inovaţiei. Astfel aflăm azi că HERE Maps a renunţat la suportul Windows şi se va axa pe iOS şi Android.

Modelele smartphone cu Windows 10 nu vor mai beneficia de suport pentru aceasta aplicaţie. Considerată cea mai bună alternativă la Google Maps, soluţia HERE va înceta să funcţioneze pe Win 10 în iunie. Problema e că inginerii software ar fi trebuit să recreeze de la zero aplicaţia pentru a funcţiona pe această platformă, la ora actuală ea fiind disponibilă doar printr-un workaround.

HERE a fost cumpărat de un grup de producători germani de automobile cu luni in urma şi o parte din tehnologia sa a fost folosită şi pentru soluţia nativă de cartografiere de pe modelele Windows, probabil cea Bing. Lovitura este mare pentru Microsoft, care deja avea o bilă neagră atunci când Pinterest a renunţat să mai realizeze o aplicaţie pentru Windows 10.

Reţineţi totuşi că aplicaţiile HERE pentru Windows Phone 8 şi Windows 8 vor continua să funcţioneze, dar vor primi doar bug fix-uri de acum încolo.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×