HiSilicon, divizia Huawei creatoare de cipset-uri, ar putea depăși MediaTek în acest an

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.108 ori
<b>HiSilicon, divizia Huawei creatoare de cipset-uri, ar putea depăși MediaTek în acest an</b>Un raport emis astăzi de către cei de la DigiTimes.com ne aduce detalii despre HiSilicon, divizia celor de la Huawei care se ocupă cu proiectarea design-urilor de procesoare în special pentru device-urile mobile proprii

Un raport emis astăzi de către cei de la DigiTimes.com ne aduce detalii despre HiSilicon, divizia celor de la Huawei care se ocupă cu proiectarea design-urilor de procesoare în special pentru device-urile mobile proprii. Aflăm pe această cale faptul că în 2019, HiSilicon ar putea deveni cel mai mare creator de cipset-uri din Asia, depășind MediaTek.

Creșteri spectaculoase sunt așteptate în acest segment odată cu lansarea unor soluții cipset diversificate din partea HiSilicon și create pentru 5G, AI, respectiv aplicații Internet of Things. Soluțiile acestea vor fi regăsite pe servere de nouă generație, dar și pe dispozitive AI și IoT.

Depășirea MediaTek ar putea avea loc la nivel de venituri, asta după ce anul trecut veniturile înregistrate de către HiSilicon fiind de 7.6 miliarde dolari, cu doar 0.2 miliarde dolari mai puțin decât rivalul MTK. Aparent, divizia Huawei ar urma să dezvolte noi platforme cipset pentru aplicații smart home, cipuri AI, respectiv soluții de cipuri multimedia.

Sursele indică o creștere a comenzilor de fabricare a unor numeroase cipuri de 7nm HiSilicon către TSMC în cea de-a doua parte a anului 2019. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×