Ironia sorții, salvarea ar putea veni din China! Huawei ar dori să vândă modemuri 5G vesticilor, dar doar pentru Apple

1.334 ori
<b>Ironia sorții, salvarea ar putea veni din China! Huawei ar dori să vândă modemuri 5G vesticilor, dar doar pentru Apple</b>Scriam recent că Apple ar putea rămâne fără 5G în viitorul apropiat, Qualcomm şi Samsung respingând ofertele sale pentru cipuri 5G. E drept că Apple începuse să îşi proiecteze singură modemurile, dar mai durează până ce acestea

Scriam recent că Apple ar putea rămâne fără 5G în viitorul apropiat, Qualcomm şi Samsung respingând ofertele sale pentru cipuri 5G. E drept că Apple începuse să îşi proiecteze singură modemurile, dar mai durează până ce acestea vor ajunge realitate. Salvatorul pare totuşi să vină din China şi numele sau este... Huawei.

O sursă apropiată de companie a confirmat pentru Engadget faptul că Huawei este deschisă să îşi vândă modemul 5G Balong 5000 şi cipurile aferente către firmele din Vest, sau mai bine zis către Apple. E inedit să vedem aşa ceva, având în vedere că spre exemplu seria HiSilicon nu a ajuns la nimeni altcineva decât la Huawei. Seria de cipuri Balong e gândită mai mult pentru terminale smart, ca produse Internet of Things sau telefoane, fiind destinată doar pentru uz intern în companie.

Se poate totuşi face o excepţie pentru Apple. Nici Huawei şi nici firma din Cupertino nu au dorit să comenteze pe seama acestui zvon. Apple are şi alternativa Intel, furnizorul său actual de modemuri wireless pentru iPhone-uri şi iPad-uri. Rămâne de văzut cum va progresa Intel totuşi cu modemurile 5G şi dacă vor fi gata la timp pentru a face Apple competitivă. Aflam anul trecut ca modemurile Intel XMM 8160 5G ar fi disponibile din a doua jumătate a acestui an.

Apple ar avea ceva probleme cu Intel, din cauza unor deadline-uri ratate. Alternativa Intel e instabilă, cea Qualcomm pică din cauza unor procese lungi şi dispute fioroasă între companii, iar cu Samsung relaţia e complicată, pentru că Apple nu mai vrea să depindă de Samsung după acea dispută pe bază de brevete. Problema cu o colaborare între Huawei şi Apple e fix Donald Trump şi politica actuală a Statelor Unite.

În condiţiile în care Trump vrea să facă Apple să îşi mute fabricile din China în State, vă daţi seama cum ar primi colaborarea cu Huawei. Apple ar suferi probabil multe şicane şi tarife/taxe extra, poate chiar interdicţii la vânzare în SUA. Şi asta e ultimul lucru pe care Tim "Apple" Cook ar vrea să îl facă, mai ales că nu e chiar prieten la cataramă cu Trump.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×