Situaţia precară a celor de la HTC devine subiect de reportaj în presa din Taiwan

1.053 ori
<b>Situaţia precară a celor de la HTC devine subiect de reportaj în presa din Taiwan</b>HTC ar fi înregistrat în aprilie 2019 cele mai slabe vânzări din istoria sa, sau mai bine zis de la listarea sa la bursă. Presa din Taiwan a dedicat un reportaj special situaţiei companiei locale şi veştile nu sunt bune deloc

HTC ar fi înregistrat în aprilie 2019 cele mai slabe vânzări din istoria sa, sau mai bine zis de la listarea sa la bursă. Presa din Taiwan a dedicat un reportaj special situaţiei companiei locale şi veştile nu sunt bune deloc. Pe fondul lipsei de telefoane noi pe piaţă, HTC ar fi înregistrat vânzări lunare cu 71.77% mai mici în aprilie 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018. 

Scăderea a fost cu 54.85% faţă de luna anterioară, iar veniturile au fost de 593 de milioane de dolari taiwanezi, adică 19.1 milioane de dolari. Mai multe publicaţii din Taiwan au scris despre problemele companiei, care nu pare a găsi o cale de a reveni la gloria de acum 7-8 ani. Compania s-a axat mult pe VR, a vândut o parte din zona smartphone spre Google şi nu are un telefon flagship în acest moment. HTC activează în zona de telefoane midrange, dar nu are un impact deosebit nici acolo cu modelele Desire. Între timp chiar dacă businessul VR merge destul de bine, nu poate compensa problemele segmentului de telefoane.

Firma taiwaneză are deja aproape jumătate de an fără un smartphone nou, unul care să fie şi relevant pe piaţa actuală. Ştiam deja că vă reduce numărul de telefoane lansate anual pentru a tăia din costuri, dar lipsa de flagship îngrijorează. După lansarea lui OnePlus 7, toate companiile mari şi relevante ale momentului din zona Android vor fi lansat telefoane flagship în 2019, majoritatea făcând-o de acum 2-3 luni chiar.

HTC pariază între timp pe telefoane cu Blockchain şi cripto şi huburi 5G pentru locuințe...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×