HMD relansează brandul Nokia în China; pregătește lansarea de smartphone-uri sub acest brand

1.484 ori
<b>HMD relansează brandul Nokia în China; pregătește lansarea de smartphone-uri sub acest brand</b>În cursul zilei de ieri am aflat și faptul că primul smartphone Nokia cu Android la bord de după perioada Microsoft tocmai ce a fost certificat de către autoritatea chineză 3C, iar astăzi se pare că HMD Global a relansat brandul Nokia pe piața chineză.

Ieri aflam că primul smartphone cu branding Nokia şi cu Android la bord a primit certificarea autorităţii 3C în China, iar azi descoperim încă un pas spre lansarea noului val de terminale din era nouă Nokia. HMD Global a pus bazele brandului Nokia în China, relansând compania pe plan local.

Filiala chineză fusese fondată pe 8 august 2016, sub numele de HMD Mobile şi ramura Hong Kong Dyna Technology, dar brandul Nokia a apărut în peisaj acum. Sediul firmei este în zona Shenzhen, districtul Nanshan şi se pare că revenirea finlandezilor se va face şi cu accent pe piaţa chineză. Nokia TA-1000 este modelul certificat de 3C şi probabil cel care va deschide balul lansărilor la anul.

Acesta e doar un nume de cod, asociat probabil lui Nokia E1, model cu procesor Qualcomm low end, 1 GB RAM şi 8 GB stocare, în vreme ce îl aşteptăm şi pe Nokia D1C, mai degrabă în zona midrange. Evident vom vedea şi modele high end, poate şi produse de nişă, precum un cameraphone sau music phone. Cert e că Nokia şi HMD se îndreaptă tot mai rapid spre marea revenire şi aşteptam să vedem cum va performa Nokia în noua sa reîncarnare, fără Microsoft şi neinspiratul Windows Phone la bord.

Nu excludem prezențe la CES si MWC 2017!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×