HTC, cel mai de Încredere brand pe plan local la Început de an 2015; Samsung pe 2, LG pe 3!

3.151 ori
<b>HTC, cel mai de Încredere brand pe plan local la Început de an 2015; Samsung pe 2, LG pe 3!</b>Am avut o vagă bănuială că rezultatul sondajului va plasa compania HTC pe primul loc, asta și deoarece, spre surprinderea mea, HTC One M8 s-a plasat pe locul 2 în top-ul nostru de final de an, rezultat obținut prin intermediul unui sondaj la care...

Am avut o vagă bănuială că rezultatul sondajului va plasa compania HTC pe primul loc, asta și deoarece, spre surprinderea mea, HTC One M8 s-a plasat pe locul 2 în top-ul nostru de final de an, rezultat obținut prin intermediul unui sondaj la care au răspuns mai mult de 2000 de persoane. Deși Samsung e foarte aproape de primul loc, e clar că popularitatea brandului a scăzut și pe plan local, totuși plasarea celor de la HTC pe primul loc ca și așteptări în privința acestora în 2015 din partea românilor, e oarecum surprinzătoare!

Se pare că accentul pus pe lansarea de telefoane cu design premium și-a atins țelul, o largă masă de potențiali clienți fiind interesați de produsele pe care le vor lansa în acest an. Aceștia au avut la dispoziție 2 ani în care după lansarea One M7 și M8 să găsească rețeta perfectă pentru One M9 și dacă concurența nu vine cu ceva ieșit din comun, tind să dau dreptate masei de cititori care au votat HTC în acest sondaj, One M9 Hima ar putea deveni prima opține pentru oricine dorește un upgrade de termnal în acest an.

Cei de la Samsung dau senzația că rulează din inerție în acest moment, gama lor de telefoane cu ramă metalică ne reușind să impresioneze în mare măsură, deși scopul era să o facă! Sunt priviți mai degrabă ca niște muzicieni care joacă după ureche și nu reușesc să cânte piesa ca un virtuoz adevărat, unul cu cotele în față.

LG vin și ei din spate, aceștia reușind cu seria G să câștige încrederea clienților și asta în special prin prețurile bine dimensionate pentru terminalele din portofoliu. Apple are în continuare o clientelă fidelă și bine contuarată, nu mă așteptam ca aceștia să ocupe un loc printre primele trei poziții, probabil nici nu o vor face vreodată la noi în țară, având în vedere potența precară pe plan financiar a posibililor clienți din România.

Cei de la Sony au și ei clienții lor fideli (fanatici chiar), unii cărora materialele premium folosite de japonezi și nu în ultimul rând tradiția acestui producător, este etalon când vine vorba de achiziții. Cu toate acestea, nu au acel plus care să facă posesorii de telefoane de la alte branduri să treacă în barca niponă.

OnePlus sunt pe val, reușind să întreacă companii ca Nokia (deși aceștia clar nu vor lansa vreun telefon în 2015), Motorola, Xiaomi, Huawei, Lenovo sau BlackBerry. Nu comentez parcursul lor, știm prea bine că au răsărit din nimic și au generat cele mai multe mențiuni în presa tech a anului 2014, deci plasarea lor pe locul 6 de către romani, nu este întâmplătoare.

E interesant însă cum cei de la Allview au reușit să obțină încrederea românilor și sunt plasați, la fel, înaintea unor companii titrate din domeniu! Practic în cazul acestora concurența nu vine din partea integratorilor locali, ci se bat de la egal la egal cu producătorii străini. Bravo!

Xiaomi e în urcare și pe plan mondial, deci nu e de mirare că e votat puternic și în România, mai ales că device-uri de la acest producător pot fi cumpărate chiar și acum prin eMAG.

Motorola și Lenovo încheie top 10 al top-ului producătorilor la început de an 2015. Nexus 6 ne reușind să impresioneze, iar Lenovo a lansat produse foarte scumpe, deși așteptările erau altele, cel puțin în ceea ce privește Vibe X2 - un telefon de altfel foarte interesant.

Remarc așteptările destul de mici pe plan local în ceea ce privește branduri mari ca Huawei, BlackBerry sau Asus, dar și legat de ceilalți integratori autohtoni, cauzele sunt multiple și vă las pe voi să le expuneți, evident împreună cu speculații de-ale voastre legat de poziționarea foarte bună a restului producătorilor.

Revenind la HTC, mă bucur sincer pentru rezultatul obținut, acesta confirmă faptul că pe termen lung, calitatea și perseverența își arată roadele! Urmează să vedem dacă cei de la HTC vor reuși totuși să se ridice la nivelul așteptărilor în 2015, deoarece așteptările mari, pot aduce și deziluzii pe măsură!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×