HTC dă lovitura: vânzări cu 87.8% mai mari În iunie decât anul trecut

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.444 ori
<b>HTC dă lovitura: vânzări cu 87.8% mai mari În iunie decât anul trecut</b>Producătorul taiwanez HTC a înregistrat o creștere impresionantă la capitolul vânzări pe luna iunie, acestea fiind cu 87.8% mai ridicate decât cele din luna iunie a anului trecut. Cu această ocazie producătorul asiatic a trecut pe locul 5 în...

Producătorul taiwanez HTC a înregistrat o creștere impresionantă la capitolul vânzări pe luna iunie, acestea fiind cu 87.8% mai ridicate decât cele din luna iunie a anului trecut. Cu această ocazie producătorul asiatic a trecut pe locul 5 în topul producătorilor de telefoane mobile, imediat după Apple, care ocupa locul 4, conform Gartner.

Motivul succesului HTC? Adoptatea la scară largă a lui Android, plus lansarea terminalelor pe care le-a prezentat cu mult tam-tam la Mobile World Congress 2011 în februarie. Gartner ne oferă din nou cifre interesante: Android deține o cotă de 36% din piața sistemelor de operare mobile, la nivel global și asta pe luna mai.

Reuters afirmă că atât datorită lui Android, cât și a modelelor performante produse de HTC, vom vedea în acest an aproximativ 50 de milioane de smartphone-uri livrate de această companie. Nu totul este roz totuși, deoarece acțiunile creatorului interfeței Sense au scăzut cu 19% din data de 7 iunie până azi.

Acestea și-au revenit odată cu veștile despre vânzările crescute, dar rămâne de văzut cum va evolua firma taiwaneză, cu hituri că ChaCha sau HTC Sensation luând cu asalt piața acum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×