HTC dă lovitura: vânzări cu 87.8% mai mari În iunie decât anul trecut

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.433 ori
<b>HTC dă lovitura: vânzări cu 87.8% mai mari În iunie decât anul trecut</b>Producătorul taiwanez HTC a înregistrat o creștere impresionantă la capitolul vânzări pe luna iunie, acestea fiind cu 87.8% mai ridicate decât cele din luna iunie a anului trecut. Cu această ocazie producătorul asiatic a trecut pe locul 5 în...

Producătorul taiwanez HTC a înregistrat o creștere impresionantă la capitolul vânzări pe luna iunie, acestea fiind cu 87.8% mai ridicate decât cele din luna iunie a anului trecut. Cu această ocazie producătorul asiatic a trecut pe locul 5 în topul producătorilor de telefoane mobile, imediat după Apple, care ocupa locul 4, conform Gartner.

Motivul succesului HTC? Adoptatea la scară largă a lui Android, plus lansarea terminalelor pe care le-a prezentat cu mult tam-tam la Mobile World Congress 2011 în februarie. Gartner ne oferă din nou cifre interesante: Android deține o cotă de 36% din piața sistemelor de operare mobile, la nivel global și asta pe luna mai.

Reuters afirmă că atât datorită lui Android, cât și a modelelor performante produse de HTC, vom vedea în acest an aproximativ 50 de milioane de smartphone-uri livrate de această companie. Nu totul este roz totuși, deoarece acțiunile creatorului interfeței Sense au scăzut cu 19% din data de 7 iunie până azi.

Acestea și-au revenit odată cu veștile despre vânzările crescute, dar rămâne de văzut cum va evolua firma taiwaneză, cu hituri că ChaCha sau HTC Sensation luând cu asalt piața acum.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×