HTC One M8 versus HTC One 2013: evoluție clară În multiple aspecte, În afară de cameră pe timp de zi (Video)

Autor:  | Publicat în:  HTC 2.834 ori
<b>HTC One M8 versus HTC One 2013: evoluție clară În multiple aspecte, În afară de cameră pe timp de zi (Video)</b>Dacă tot am avut un HTC One M8 în teste și dacă tot este Erwin posesor de HTC One, am decis să realizăm o comparație între cele două terminale. HTC One a debutat în primăvara anului trecut, iar One M8 a fost anunțat pe 25 martie, sosind în...

Dacă tot am avut un HTC One M8 în teste și dacă tot este Erwin posesor de HTC One, am decis să realizăm o comparație între cele două terminale. HTC One a debutat în primăvara anului trecut, iar One M8 a fost anunțat pe 25 martie, sosind în magazine în aceste zile.

HTC One costă acum 2199 lei la evoMAG.ro, iar HTC One M8 costă 3049 lei la același retailer. La capitolul design, avem parte de un M8 cu 90% metal în șasiul sau, versus 70% metal pentru One de anul trecut. Diferența de grosime este minimă, cu un M8 undeva pe la 9.35 mm, iar One măsoară în talie 9.3 mm. în mod clar M8 este mai lung decât predecesorul său, după cum se vede.

HTC One 2013 versus HTC One M8

și diferența de greutate e prezentă, cu 143 de grame pentru modelul de anul trecut și 160 de grame pentru M8. Totuși, M8 este bine echilibrat și atunci când îl țineți în mâna pare mai ușor decât e pe hârtie. O altă diferența e la nivel de slot-uri, astfel că HTC One are doar un slot microSIM, iar One M8 aduce atât un slot nano SIM, cât și un microSD în plus, cu suport pentru 128 GB stocare extra.

Lui M8 îi lipsesc butoanele capacitive ale predecesorului, înlocuite cu unele virtuale, iar noul venit crește diagonală cu 0.3 inch. Dacă vreți neapărat și un câștigător al bătăliei, M8 ar fi învingător pe partea de design. în ce privește hardware-ul, la capitolul ecran cele două au multe în comun. Ambele au ecrane Super LCD 3 Full HD, cu diferența de diagonale de la 4.7 inch pe One la 5 inch pe One M8.

HTC One 2013 versus HTC One M8

De asemenea ecranul lui M8 este mai luminos cu 15 unități LUX, lucru observabil și prin alăturarea celor două handset-uri. în rest, ecranele au aceleași atribute la capitolul culori, unghiuri de vizualizare și contrast, cu un mic plus pentru M8 pentru nivelul de negru. în privința aspectului CPU și RAM, avem parte de 2 GB RAM pe ambele modele, dar la procesor am trecut de la Snapdragon 600 al lui One la Snapdragon 801 pe noul venit. și la GPU se schimbă lucrurile, de la Adreno 320 la Adreno 330. Opțiunile de stocare sunt similare pe ambele modele, cu plusul microSD-ul ui pe M8.

Am realizat și benchmark-uri pe aceste terminale, iar evident M8 a triumfat în toate. Astfel, în Quadrant noul HTC One obține 24217 puncte, în vreme ce predecesorul atinge 11995 puncte. în AnTuTu avem un scor de 34567 puncte cu HTC One M8, peste cele 28076 puncte ale lui One, iar în NenaMark 2.0 câștigă vechiul One cu 61.3 FPS versus 59.3 FPS, dar doar pentru că are ecranul mai mic. în Vellamo One atinge 1471 puncte, depășit de M8 cu 1716 puncte, iar în 3DMark noul bate vechiul cu 17570 versus 11071.

HTC One 2013 versus HTC One M8

în GeekBench 3 am dublat scorurile, de la 523/1531 pe One la 979/2900 pe modelul 2014 (single core/mulți core). La testul de viteză a conexiunii am prins 21 Mbps la download cu One și 19 Mbps la upload, în vreme ce M8 are 20 Mbps la ambele capitole. și testul de browser a adus diferențe semnificative, cu 2270 puncte în BrowserMark 2.0 și 1161 puncte în Sunspider pentru One, versus 2607 și 643 pentru M8.

A avut loc și o comparație pe partea acustică, unde flagship-ul HTC pe 2014 își face simțită puterea difuzoarelor BoomSound, peste cele de pe generația anterioară. Volumul a crescut, basul este mai bun și claritatea este excelentă. După cum vedeți am folosit aceleași melodii, iar de remarcat e faptul că la ambele handset-uri calitatea audio e bună.

HTC One 2013 versus HTC One M8: evoluție clară În multiple aspecte, În afară de cameră pe timp de zi (Video)

Pe partea de baterie am atins 10 ore și 15 minute de playback HD cu HTC One M8, versus 5 ore și 35 de minute cu One, deci diferența e clară. Ambele se încarcă în 2 ore și 30 de minute, iar M8 are avantajul funcției noi Extreme Power Saving. Dacă vreți și date tehnice, HTC One M8 are o baterie Li Po de 2600 mAh, în vreme ce predecesorul său are o unitate de 2300 mAh.

Stânga HTC One 2013, freapta HTC One M8

HTC OneHTC One M8

Sus HTC One, jos HTC One M8

HTC One
HTC One M8

La aspectul camera avem mostre foto/video comparative și menționez că One vine cu o cameră de 4 MP cu tehnologie Ultrapixel, stabilizare optică și blitz LED, plus cameră frontală de 2.1 MP. M8 înlocuiește camera frontală cu una de 5 MP mult superioară, implementează o cameră duala, păstrează rezoluția de 4 MP, dar renunță la OIS. El aduce în plus și un blitz dual LED.

Sus HTC One, jos HTC One M8

HTC One
HTC One M8

HTC One sus, HTC One M8 jos


La captura pe timp de zi ambele camere au cam aceeași calitate a imaginii, cu mențiunea că M8 sunt mai închise la culoare, dar la captura video se remarcă HTC One M8 printr-o îmbunătățire ușoară a calității și zoom cu nivel de detaliu mai bun. One M8 are și avantajul creșterii numărului de opțiuni și funcții ale camerei, de la un Zoe evoluat, la panorama la 360 de grade, funcții selfie cu duiumul, la contrast, claritate, sharpness, opțiunile 3D Duo Camera și multe altele.

HTC One 2013 versus HTC One M8: evoluție clară În multiple aspecte, În afară de cameră pe timp de zi (Video)

Diferențele de UI între cele două telefoane sunt minime și discrete. Astfel, BlinkFeed cel nou nu mai afișează vremea și ceasul și e bazat acum pe un sistem free scrolling și nu pe paginare. Avem iconuri noi pe HTC One M8 și acel motion control ce aduce control prin gesturi pe acest device. Zoe a devenit aplicație separată, iar conceptul de minimalism la nivel de OS a rămas la fel ca pe One.

HTC One 2013 versus HTC One M8

La capitolul web browsing, One e cu puțin mai rapid la încărcarea paginilor, iar la aspectul convorbiri telefonice, ambele au claritate bună, volum ridicat, dar sub volumul lui iPhone 5. O mare mențiune am aici pentru butoanele fizice de pe HTC One M8. HTC One avea butoane fizice foarte greu de folosit, deoarece nu le simțeai deloc sub deget, problema total remediata pe HTC One M8.

Concluzia e că noul HTC One M8 aduce îmbunătățiri clare față de predecesorul său, dar nu capitale. Duo Camera e un gimmick fără de care putem trăi, am pierdut OIS, camera e la fel pe timp de zi și adevăratele evoluții se văd la baterie, acustică, design, putere de procesare, UI, puțin la ecran și la cantitatea de funcții foto. [FORUM]

HTC One M8 prețuri actualizate:

​

HTC One 2013 versus HTC One M8​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×