RCS&RDS anunță oficial extinderea ariei de acoperire Digi Mobil și lansează serviciul Digi Storage

2.041 ori
<b>RCS&RDS anunță oficial extinderea ariei de acoperire Digi Mobil și lansează serviciul Digi Storage</b>După ce acum două zile vă aduceam la cunoștiință câteva detalii despre planurile celor de la RCS&RDS, planuri ce includeau și operatorul Vodafone, iată că astăzi acele detalii au fost dezvăluite oficial, scoțând la iveală și un serviciu de...

După ce acum două zile vă aduceam la cunoștiință câteva detalii despre planurile celor de la RCS&RDS, planuri ce includeau și operatorul Vodafone, iată că astăzi acele detalii au fost dezvăluite oficial, scoțând la iveală și un serviciu de stocare în cloud numit Digi Storage. în rândurile de mai jos vom vorbi despre fiecare detaliu în parte, începând cu roamingul național Digi Mobil.

Acest nou serviciu oferit în parteneriat de către RCS&RDS și Vodafone România va aduce clienților Digi Mobil o acoperire națională de până la 90%, prin utilizarea frecvenței de 900 MHz pusă la dispoziție de Vodafone pentru o perioadă de 2 ani. Astfel, serviciile Digi Mobil vor putea fi distribuite în mai multe localități în care rețeaua actuală RCS&RDS de 2100 MHz nu putea funcționa în parametri normali.

Aflăm că abonații Digi vor putea utiliza modul Roaming național oferit de Vodafone chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei Digi Mobil, acest mod fiind activat în mod automat, fără a fi nevoie de setări manuale operate de către utilizatori. Totodată, clienții Digi Mobil vor beneficia de aceleași tarife pentru apeluri și sms-uri în roaming național ca și pentru cele inițiate din rețeaua Digi Mobil. La capitolul roaming național de date, se pare că RCS&RDS va putea furniza acest serviciu începând cu luna iulie 2014.

Pe lângă roaming-ul național, cei de la RCS&RDS au anunțat și Digi Storage, o platformă de stocare a datelor în cloud, serviciu ce va putea fi folosit de clienții și abonații FiberLink. Această platformă va fi disponibilă pentru o gamă largă de device-uri și sisteme de operare, cum ar fi Windows, Linux, Mac OS X, Android sau iOS.

Abonament Digi Net FiberlinkSpațiu de stocare inclusTarif lunar (TVA inclus)
Fiberlink 50-29 lei
Fiberlink 100-39 lei
Fiberlink 50020 GB49 lei
Fiberlink 100020 GB59 lei

Din punct de vedere al costului pentru utilizarea acestui serviciu, aflați că abonații actuali Digi Net Fiberlink 500 și 1000 beneficiază gratuit de un spațiu de stocare de 20 GB, iar pentru doar 3 lei în plus pe lună, aceștia pot primi un spațiu de stocare de 50 GB. Spațiul de stocare poate crește totodată până la 150 GB pentru o taxă lunară de 9 lei.

Spațiu de stocare în Digi StorageTarif lunar (TVA inclus)
50 GB3 LEI
100 GB6 LEI
150 GB9 LEI

Revenind la capitolul roaming național, probabil vă întrebați care ar fi câștigul celor de la Vodafone în această situație și ce au de gând a face mai departe. La prima vedere, totul pare a fi în favoarea RCS&RDS, companie ce va beneficia de o acoperire mult mai mare la nivel național, dar în același timp și de noi contracte încheiate.

Legat de beneficiul Vodafone, există posibilitatea unei achiziții în direcția RCS&RDS, practic am putea fi martorii unui buyout din partea operatorului britanic! Planetele se aliniază încetul cu încetul… cunoaștem faptul că RCS&RDS și-a vândut afacerile din mai multe țări, cum ar fi Croația, Serbia, Slovacia, Ungaria. Pe de altă parte Vodafone face achiziții în rândul operatorilor de cablu, vedeți Kabel Deutschland și mai recent Ono din Spania. Nu în ultimul rând au existat și declarații prin luna februarie, cum că Teszári ar vinde afacerea pentru suma de un miliard de lei.

Dacă se va întâmpla așa sau nu, timpul o va decide, noi vă așteptăm pe forum, să comentați privind această posibilitate!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×