Huawei nu poate vinde varianta 5G de Mate 30 la nivel internaţional din cauza interdicţiilor SUA

1.361 ori
<b>Huawei nu poate vinde varianta 5G de Mate 30 la nivel internaţional din cauza interdicţiilor SUA</b>Se pare că problema semnalată în urmă cu câteva ore cu privire la Mate 30 se extinde şi complică. Acum aflăm că Huawei ar putea fi nevoită să îşi amâne varianta 5G de Mate 30 la nivel internaţional. În prima fază aflam că

Se pare că problema semnalată în urmă cu câteva ore cu privire la Mate 30 se extinde şi complică. Acum aflăm că Huawei ar putea fi nevoită să îşi amâne varianta 5G de Mate 30 la nivel internaţional. În prima fază aflam că toată seria Mate 30 ar avea de suferit din cauza faptului că nu vom avea suport Google Play şi aplicaţiile Google pe telefoane. 

Acum descoperim că Huawei ar putea amâna versiunea 5G de Mate 30 din cauza lipsei la acces la servicii Google. Asta evident pe seama interdicţiei americanilor şi trecerii pe lista neagră. Ne surprinde acest lucru, pentru că ştiam că există în aplicare o licenţă temporară, acordată celor de la Huawei până în noiembrie 2019.

Google pare totuşi brusc refractară la colaborare. Practic Huawei poate lansa telefoane cu Android, dar fără Google Play, Google Maps, Gmail şi altele de gen. Sursa afirmă că Huawei ar urma să trimită invitaţii în curând pentru un eveniment internaţional de lansare a lui Mate 30, care are loc la Munchen la mijloc de septembrie. Asta pune un timer pe întreaga problemă, pentru că poţi prezenta acolo Androidul full şi să nu vii cu el şi în magazine.

Între timp Huawei a declarat că nu comentează pe seama speculaţiilor şi că rămâne fidelă Android, aceeaşi placă pe care o auzim de fiecare dată când vorbim de telefoane cu Harmony OS. Aflăm şi că licenţa temporară nu se aplică produselor noi, precum Mate 30, conform Reuters. Huawei primea o licenţă termporară în mai, care a expirat în această lună şi apoi a fost extinsă.

De fapt e o licenţă doar cu numele, pentru că firma chineză are mari dificultăţi în a colabora cu partenerii americani. E nevoie de aprobări de la statul american şi de asemenea e nevoie să nu apară spectrul vreunei încălcări de securitate naţională. Deocamdată lucrurile sunt incerte totuşi şi prevedem doar amânări pentru Mate 30 Pro, dar şi varianta sa 5G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×