Huawei anunţă un nou tip de baterii Li-Ion, pe bază de grafen şi capabile să reziste la temperaturi ridicate

3.604 ori
<b>Huawei anunţă un nou tip de baterii Li-Ion, pe bază de grafen şi capabile să reziste la temperaturi ridicate</b>Chinezii de la Huawei anunță astăzi lansarea unui nou tip de baterii Lithium-Ion, baterii realizate pe bază de grafen și capabile să reziste la temperaturi ridicate. Tehnologia de față vine la fix în această perioadă când terminale de top au de suferit

AUTOR: Alex Stanescu

 

Anul 2016 e marcat de retragerea lui Galaxy Note 7, dar şi de alte probleme cu supraîncălziri şi explozii depistate pe handseturi ale altor branduri. Segmentul bateriilor smartphone trebuie să avanseze şi un prim pas vine de la Huawei, care a realizat o unitate Li-Ion capabilă să reziste la temperaturi ridicate.

 

 

Căldura excesivă e cunoscută ca factor dăunător pentru baterii, iar Huawei scapa de această probleme folosind materialul grafen. Se creşte astfel toleranţa la temperaturi ridicate cu câteva grade. Cele mai noi studii arată ca bateriile Li-Ion cu grafen rămân funcţionale până la o temperatură de 60 de grade Celsius. Limita este cu 10 grade mai ridicată decât cea existentă deja pentru unităţile Li-Ion.


Tehnologia cea nouă are şi darul de a dublă viaţa acestor baterii şi nu mă refer la durata de utilizare, ci la întreaga lor perioadă de funcţionare, de la prima pornire la casare. În testele de laborator peste 70% din capacitatea bateriei cu grafen a rămas intactă după 2000 de reîncărcări efectuate la o temperatură de 60 de grade Celsius.


De asemenea se pierde mai puţin de 13% din capacitatea sa dacă unitatea e ţinută la 60 de grade timp de 200 de zile. Astfel de baterii sunt bune şi pentru vehiculele electrice care rulează în medii foarte calde, deşertice chiar.


via Android Community


https://androidcommunity.com/huawei-announces-graphene-infused-li-ion-batteries-able-to-withstand-high-temps-20161202/

 

 

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×