Huawei ar testa sistemul de operare Google Fuchsia OS pe smartphone-ul Honor Play

1.409 ori
<b>Huawei ar testa sistemul de operare Google Fuchsia OS pe smartphone-ul Honor Play</b>O veste tare interesantă sosește pe final de săptămână, aceea că Huawei ar testa în momentul de față sistemul de operare Google Fuchsia OS pe smartphone-ul Honor Play. Informația este inedită prin prisma faptului că de-a lungul

Cu toate că am auzit de multe ori faptul că Huawei ar lucra la un sistem de operare propriu pentru a scăpa de dependența de Google și Android, iată că astăzi apare în presa online o informație neașteptată. Descoperim că firma chineză ar testa în acest moment sistemul de operare Fuchsia OS dezvoltat de către Google chiar pe smartphone-ul Honor Play.

Huawei

Informația vine prin intermediul unei schimbări de cod vizibile pe platforma Fuchsia Gerrit prin care se confirmă adăugarea suportului pentru cipset-ul HiSilicon Kirin 970, soluția aflată la bordul telefonului Honor Play. Acesta este primul model cu acest procesor pe care se testează release-ul Fuchsia OS și nu ar fi exclus ca pe viitor să ajungă și pe Mate 10, P20 și alte modele cu procesor Kirin 970. 

Faptul că Google colaborează cu Huawei nu este ceva deosebit, asta pentru că în trecut cele două companii au mai lucrat împreună, inclusiv la dezvoltarea lui Nexus 6P. Nu știm în ce stadiu de dezvoltare se află Fucshia OS, dar vestea că au început testele pe un terminal consumer Android sună promițătoare. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×