Fuchsia OS, noul sistem de operare dezvoltat de Google ar putea permite rularea de aplicații Android

2.708 ori
<b>Fuchsia OS, noul sistem de operare dezvoltat de Google ar putea permite rularea de aplicații Android</b>Descoperim în acest weekend faptul că Google nu exclude posibilitatea de a permite rularea de aplicații Android pe noua sa platformă Fuchsia OS. Vestea de față vine la puțin timp de la apariția simulatorului de Fucshia OS pe care cei interesați

La începutul acestei luni vă prezentam un simulator de Fuchsia OS, pe care îl puteaţi încerca chiar voi. Acum aflăm un nou aspect legat de OS-ul la care Google lucrează de ceva vreme. Se pare că veţi putea rula aplicaţii Android pe el.

Fuchsia OS

La drept vorbind acest lucru nu este o surpriză, pentru că putem rula aplicaţii Android şi pe Chrome OS spre exemplu. În plus, am aflat în toamna anului trecut ca Google Fuchsia OS va include suport pentru limbajul de programare Swift. Google a lansat încă din 2016 primele porţiuni de cod pentru Fuchsia OS, care în mare măsură rămâne un mister şi acum. Ştim că poate rula pe telefoane sau tablete şi are o interfaţă bizară, bazată pe mult scroll şi experienţa de căutare Google.

Fuchsia OS

Noi actualizări aduse lui AOSP (Android Open Source Project) indică faptul că Google ar lucra la portarea lui Android Runtime pe Fuchsia . Asta înseamnă practic ca aplicaţiile Android pot rula pe acea platformă. Android este cea mai folosită platforma de pe glob şi ca atare a început să fie emulata pe tot mai multe device-uri, acolo unde nu era suportată nativ. Fuchsia totuşi nu este bazată pe Linux, ci este realizată pe baza unui kernel complet nou, Zircon, fostul Magenta.

Cu toate acestea Google îşi dă seama că nu poate realiza un catalog de aplicaţii de la zero pentru Fuchsia, aşa că oferă suport pentru cele de pe Android. Portarea rămâne soluţia, iar kernelul Zircon ar putea veni cu suport pentru Android Runtime (ART), acel virtual machine care compilează bytecode-ul unei aplicaţii în cod nativ pe device.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×